Terhi

Tervetuloa lifestyleblogiini, jossa inspiroidutaan kaikesta kauniista, mietitään sisustusratkaisuja vanhaan töölöläisasuntoon ja haaveillaan matkoista kaukomaille... :)

Mitä ostaa Marokosta?

Mitä ostaa Marokosta?

Marokko-teema on edelleen hyvin trendikäs sisustuksessa ja ehkä muodissakin - tuntuu, että viime aikoina etnisyys ja erilaiset kulttuurit (mm. Afrikka) ovat inspiroineet enemmän erilaisia tyylejä, mitä meillä länsimaissa nähdään. Kosmetiikassa Marokko on ollut myös jo jonkin aikaa pinnalla, kun miettii esimerkiksi Moroccanoil -sarjaa (laajentunut muuten ihonhoitoon), arganöljyn suosiota jne. En kyllä ihmettele, sillä kulttuuri on jotenkin niin rikas ja ...ihana! Itse olen Marokko -tyylin suuri fani. En sisusta kotiani kokonaan sen mukaan, mutta pidän etnisistä yksityiskohdista pääosin skandinaaviseen, rauhalliseen tyyliin lisättynä. 

Marokossa shoppailumahdollisuudet ovat todella hyvät. Ei "luksustavaratalo" -tyyliin, vaan tarkoitan toreja, markkinoita ja paikallisia valmistajia. Jos minulla olisi ollut enemmän aikaa, olisin kiertänyt soukeja enemmänkin. Nyt olin kiertomatkalla ja tärkein asia oli tutustua maahan, mutta uskon, että palaan tänne uudelleen. :) Esittelen muutamia juttuja, mitä minun mielestäni kannattaa Marokosta hankkia. (Ostettavaa on siis paljon, mutta tässä tärkeimmät!)

1. Käsinmaalatut astiat ja laatat

Marokkolaiset astiat

2. "Hopea"tarjottimet ja -astiat

Marokkolainen hopeatarjotin

3. Asusteet ja korut

Marokkolaiset asusteet

4. Tagine -korit

Tagine basket

5. Nahkalaukut 

Marokkolainen nahkalaukku

6. Kosmetiikka (arganöljy, ruusuvesi)

Marokkolainen kosmetiikka

7. Kauniit kivet (Atlas -vuoristosta)

Marokkolaiset kivet
Le Jardin Majorelle

Le Jardin Majorelle

Marokon matka osa 3 - Ait-Ben-Haddou & Sahara

Marokon matka osa 3 - Ait-Ben-Haddou & Sahara