Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Venetsia ja Lidon saari

Venetsia ja Lidon saari

Yksi matkakohde listalta ruksattu, Venetsia! Vierailin siellä jo loppukesästä, silloin kun oli vielä turvallista matkustaa raskauden takia. Olin lukenut etukäteen jonkin verran juttuja Venetsiasta ja katsonut ennen matkaa Yle Areenasta Turistit pysykää poissa -dokumentin, jossa Venetsia on yhtenä kohteena Barcelonan ja Dubrovnikin lisäksi. Olin siis varautunut turistien paljouteen ja ryysikseen jo etukäteen. Tämän takia en halunnut majoittua itse kaupungissa, vaan rauhallisemmalla alueella. Venetsian lähellä on nimittäin muitakin kivoja saaria, joilta liikkuminen sujuu nopeasti vesibussilla.

venetsia-kanaali

Majoituspaikaksi valikoitui Lidon saari, josta on lyhyt venematka Venetsian puolelle. Toki vesibussi pysähtelee useilla pysäkeillä, mutta koska maisemia on kiva katsella kyydistä, en kokenut sitä ollenkaan haitaksi. Majoittumalla toisella saarella voi nauttia rauhasta ja enemmän paikallisesta elämänmenosta, mutta Venetsiaan voi tehdä retken vaikka joka päivä. Näin kaupungin kiertely-päivät eivät käy liian raskaiksi. Pahin ruuhka Venetsiassa oli niinä päivinä, kun satamaan saapui useita jättiläismäisiä risteilyaluksia. Silloin ei huvittanut jäädä jonottamaan nähtävyyksille. Isot laivat ovat myös haitallisia kaupungille, sillä ne syrjäyttävät suuren määrän vettä tieltään ja aiheuttavat rasitusta rakennuksille.

venetsia-dogen-palatsi

Lidon saarella on useita hotelleja ja osa niistä sijaitsee keskustassa ihan vesibussiaseman lähellä, osa taas muutaman kilometrin päässä. Lidon saari ei joka tapauksessa ole iso, vain noin 12 kilometriä pituudeltaan. Hinnat ovat myös edullisemmat. Lidon keskustasta löytyy useita ravintoloita ja palveluita. Busseja kulkee pääteitä pitkin koko ajan, joten liikkuminen on siellä vaivatonta. Pyöräilykin on suosittua.

venetsia-giudecca-il-redentore

Venetsiassa kulkeminen on helppoa hyväkuntoisille ihmisille, mutta esimerkiksi lastenvaunujen kanssa en välttämättä sinne lähtisi. Sen takia onkin hyvä, että matka tuli tehtyä ennen lapsen syntymää. Olen kokonaisuudessaan tyytyväinen matkaan - näin Venetsian tärkeimmät nähtävyydet ja monta muuta paikkaa ympäristössä. Vaikka osa päivistä oli raskaita kuumuudessa, ei jäänyt harmittamaan, että jotain olisi jäänyt näkemättä lähialueilta. Liikkumiseen käytin Venezia Unica -passia, jolla pääsee matkustamaan kaikille lähisaarille ja kaikilla paikallisbusseilla. (Näitä on toki saatavilla erilaisilla vaihtoehdoilla.) Samalla kortilla pääsee myös Lidosta suoraan lentokentälle. Tuntui hassulta, että lentokentällekin mennään vesiteitse! :)

Kuvia tuli taas otettua paljon, tässä muutamia kohokohtia:

venetsia
venetsia-rialto
venetsia-fondaco-dei-tedeschi
uima-allas-ja-aurinkolasit
pinkit-kukat
lidon-saari
Italian Burano- ja Murano -saaret

Italian Burano- ja Murano -saaret

Vauvan hoitopöydän tuunaus

Vauvan hoitopöydän tuunaus