Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Vauvan hoitolaukku

Vauvan hoitolaukku

Vauvan kanssa liikkeelle lähtiessä ei voi noin vain painella ovesta ulos, vaan täytyy miettiä monia asioita, kuten mukaan otettavia tavaroita, paljon tarkemmin. Nyt kun minullekin tuli tämä aina mukana kulkeva, pieni hoidettava, jouduin etsimään kuljetusratkaisun hänen tarvikkeilleen. Eli jonkinlainen hoitolaukku tuli tarpeelliseksi.

Katsoin kaapit läpi ja löysinkin vanhan, tarkoitukseen sopivan käsilaukun. Minun ei siis tarvinnut ostaa uutta varsinaista hoitolaukkua. Sehän olisi taas yksi lisähankinta, mikä vanhempien “pitäisi” muistaa ostaa vaunujen lisäksi, vaikka tottakai normaalistikin käytössä olevalla laukulla pärjää varmasti ihan hyvin. Vaunuissa kiinni roikkuva hoitolaukku on vain niin kätevä, koska olalla ei tarvitse kantaa mitään ylimääräistä.

vauvan-hoitolaukku

Kun vaunut oli ostettu, katselin kuitenkin hoitolaukkuvalikoimaa pintapuolisesti ja totesin, että hyvännäköisen laukun löytäminen Suomesta ei olisi ollut kauhean helppoa, tai ainakaan itse en niihin liikaa törmännyt. Siispä omaksi hoitolaukukseni valikoitui vuosia vanha Coach, jonka olen ostanut jostain päin Aasiaa, ja jonka ulkonäkö miellytti edelleen omaa silmääni. Muistelen, että sen malli oli joku Gwyneth Paltrow’n suunnittelema. :) En ollut käyttänyt laukkua kovin aktiivisesti enää pitkään aikaan, mutta nyt se sai uuden elämän vauvan tavaroiden kuljettajana. Laukku sopikin hyvin tarkoitukseen, sillä se on musta hopeanvärisillä yksityiskohdilla, kuten vaunutkin. Myös materiaali on kivan kevyttä nailonia. Hoitolaukku kun ei saisi painaa sisältöineen kovin paljon, etteivät vaunut kippaa.

Vaikka laukkua en joutunutkaan ostamaan, niin sille sopivat pidikkeet piti keksiä jostain. Niitä olisi saanut ehkä vauvantarvikeliikkeistä, mutta omani tilasin Etsystä, sellaiselta myyjältä kuin Mukunoko. Samalla tilasin myös tuttinauhoja.

tuttinauhat

Sitten kun laukku oli kunnossa, oli aika miettiä, mitä kaikkea joutuisin kantamaan mukana vauvan kanssa päivittäin liikkuessa. En tiedä olenko ainut ihminen, joka on jo pakannut hoitolaukunkin valmiiksi ennen lapsen syntymää, mutta halusin valmistella kaikkea tällaisia, elämää helpottavia asioita jo etukäteen. :D Olen jälkeenpäin ollut tyytyväinen siihen, että mm. kaikki laukkuun(kin) tulevat tavarat olivat valmiina jo kun vauva saapui, sillä väsyneenä synnytystoipilaana ei olisi huvittanut lähteä kiertelemään kauppoja ja etsimään puuttuvia tarvikkeita. Kaikkeen ei tietenkään voi valmistautua ja arjessa näkee sitten, mitä tavaroita tarvitaan lisää (esimerkiksi omassa tapauksessani tuttipulloja), mutta pääpiirteittäin.

Vauvani hoitolaukun sisältö on nyt testattu monilla pikku reissuilla (enimmäkseen muutaman tunnin kaupunkikäynneillä) ja kuljetan siinä seuraavia asioita:

 • Äidinmaidon korvike (1-2 pienempää pakkausta)

 • Tuttipullo, joka on testattu hyvin toimivaksi

 • Ruokalappu

 • Harso

 • Tutti ja -nauha (tutin omassa pikkukotelossa)

 • Hoitoalusta (omani on hankittu Newbiestä)

 • Kosteuspyyhkeet

 • Vaippa x 3

 • Muovipussi (esim. käytetylle ruokalapulle/harsolle)

 • Vaihtovaatteet vauvalle: body x 1, housut x 1 (ei ole vielä tullut tarpeeseen..!)

 • Neuvolakortti

 • + Omat tarvikkeet kuten käsidesi, nenäliinat, huulivoide, lompakko, avaimet ja puhelin :)

Oma vauvani on ainakin tähän asti(!) ollut ihanan kiltti pieni matkamies, joka nukkuu vain rauhallisena vaunuissa, ja jonka syöttö onnistuu hyvin kahvilassa tai vastaavassa paikassa 3-4 tunnin päästä kotoa lähdöstä. Sen jälkeen on hyvä nukahtaa taas uudestaan…


PS. Vähän aikaa sitten tekemäni sairaalakassin sisältö-postaus huvittaa itseäni tällä hetkellä - siellä oli aika paljon turhaa, esimerkiksi lehtiä ei todellakaan ehtinyt/jaksanut lukea! :D

Tallinnan tuliaiset vauvalle

Tallinnan tuliaiset vauvalle

Ensimmäiset viikot vauvan kanssa

Ensimmäiset viikot vauvan kanssa