Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Parhaat hopeatuotteet vaaleille hiuksille

Parhaat hopeatuotteet vaaleille hiuksille

Viileän vaaleat hiukset ovat olleet tavoitteeni ja “tavaramerkkini” jo varmaan reilut kymmenen vuotta. Olen aiemmin blondannut hiuksia kokonaan vaaleiksi, mutta viime vuosina pitäytynyt vain raidoissa. Sävy on kuitenkin pysynyt samana - haluan, että hiukset ovat mieluummin kylmän- kuin lämpimän vaaleat. Tällainen sävy on aika haastava ylläpitää, ja myönnän, että välillä hiukseni ovat menneet vähän liiankin harmahtaviksi tai liloiksi. Jo useita vuosia päätuotteeni on ollut hopeashampoo. Viime kampaamokäynnillä sain hyvää palvelua ja minulle selitettiin (taas kerran), miksi hopeashampoota ei suositella kovin usein käytettäväksi.

Hopeashampoo nimittäin tummentaa hiusta liian tiuhaan käytettynä, sillä se sisältää suoraväripigmenttejä, jotka kertyvät vähitellen hiuksiin. Sitten tummentunutta väriä yritetään korjata käyttämällä vain lisää hopeashampoota, ja joudutaan ikäänkuin kierteeseen. Omatkin hiukseni muuttuvat hopeashampoon käytöllä joskus tunkkaisen värisiksi, eikä kirkkaan vaaleasta väristä ole enää tietoakaan. Yritän myös muistaa sen, että monesti sitä itse sokeutuu omalle hiusvärilleen, ja luulee sen olevan keltainen, vaikka tämä ei pidäkään paikkaansa. Joskus valokuvista huomaa parhaiten hiusten oikean sävyn.

label-m-hoitoaine

Hopeashampoon sijaan minulle suositeltiin uutta tuotetta viileän sävyn ylläpitoon, ja olenkin tykästynyt siihen täysin! Kyseessä on label.m -sarjan hoitoaine Cool Blonde Conditioner. Tämäkin tuote on voimakkaan lilaa, mutta sitä kannattaa sekoittaa toisen hoitoaineen joukkoon, jolloin vaikutus ei ole liian raju. Itse laitan isomman osan väritöntä hoitoainetta, enkä tarvitse tätä tuotetta kovinkaan usein. Jos hoitoainetta ei sekoita kunnolla ja sen antaa vaikuttaa hiuksissa pidempään, voi johonkin kohtaan pian ilmestyä lilahtava raita, niin tehokasta tuote on. Huippua tässä on myös se, että hiukset saavat hyvää hoitoa samalla. Osa hopeashampoista kun kuivattaa niin paljon.

Toinen tuote, jota olen aina silloin tällöin käyttänyt, on Four Reasons Silver Mist. Tätäkään en käytä kovin usein, mutta välillä hiuksiin jätettävä, edullinen hoitosuihke sopii tuomaan pientä viileää sävyä ja kirkastusta tukalle.

four-reasons-suihke

Vaikka moitinkin vähän hopeashampoita, en ihan täysin aio lopettaa niiden käyttöä (varsinkaan, kun minulla on iso pullo vielä kesken). Harvemmin käytettynä hopeashampoo on mielestäni ihan hyvä tuote. Olen kokeillut todella monia markkinoilla olevia hopeashampoita näiden vuosien aikana. Niiden saatavuus on lisääntynyt todella paljon - nykyään lähes jokaiselta hiustenhoitomerkiltä löytyy omansa. Yksi todella tehokkaan vaikutuksen antava shampoo on Fanolan No Yellow. Tuotteella saa todellakin viileää sävyä, mutta voimakkaan pigmentin vuoksi jatkuva käyttö tummentaa, ja shampoo on myös aika kuivattava. Jatkossa aionkin käyttää tätä varoen ja enimmäkseen niin, että sekoitan sen toiseen, värittömään shampooseen.

fanola-shampoo

Näiden tuotteiden lisäksi yritän skarpata hiusöljyn, naamioiden sekä syväpuhdistavan shampoon käytössä. :)

hopeatuotteet-hiuksille
Sairaalakassini sisältö

Sairaalakassini sisältö

100 hankintaa vauvalle

100 hankintaa vauvalle