Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Makrame seinälle

Makrame seinälle

Olen ihastellut jo tovin erilaisia makrame-juttuja, joita näkyy nyt paljon sisustuksessa. Ensisijaisesti ajattelin makrame-seinävaatetta makuuhuoneeseen, sängynpäädyn yläpuolelle. Etsittyäni sopivaa makrameeta ja sellaisen tilattuani, totesin, ettei se oikein sopinutkaan kyseiseen paikkaan. Syy oli varmasti sängynpäädyssä, joka on tummanharmaa ja korkeahko. Sen sijaan hyvä paikka makrameelle löytyi olohuoneesta, johon on pitänyt hommata jotain tälle tietylle seinälle sellaiset viisi vuotta..? :D

makrame

Sopivan makrameen löysin Etsystä. Se tuli ilman mitään keppiä, joten ostin K-Raudasta bambusta valmistetun kukkakepin parilla eurolla ja pujotin sen seinävaatteen yläosaan. Asunnossamme on lasikuitutapettia seinissä, jonka suurin fani en ole, mutta sitä ei lähdetty repimään poiskaan. Olen kuullut, että irroittaminen on melkoisen hankalaa. Halusin ripustaa makramen ensisijaisesti reikiä poraamatta, joten ostin läpinäkyvät tarrakoukut. Tapetteihinhan ei saisi kiinnittää mitään tarroilla, mutta koska pinta on maalattu ja kestää myös kostealla pyyhkimistä, uskalsin kokeilla tällaista ratkaisua. Näiden pitäisi lähteä irti jälkiä jättämättä. Katsotaan..!  Makrame on aika painava ja koukuissa painoraja muistaakseni pari kiloa, mutta hyvin ovat kestäneet. Läheltä katsottuna en pidä muovisista tarrakoukuista, mutta tuskin kukaan kiinnittää asiaan huomiota normaalietäisyydeltä.

makrame

Toinen vaihtoehto makrameelle olisi ollut ryijy, nekin ovat taas trendikkäitä. Tällä hetkellä minua kiinnostaa viedä sisustusta aavistuksen “bohompaan” suuntaan - joka tarkoittaa maanläheisiä sävyjä, rottinkia, huonekasveja, juuri tällaisia seinävaatteita… Kokonaan en tämän asunnon tyyliä boheemiksi muuttaisi, mutta pieninä juttuina ne tuovat sellaista lämpöä sisustukseen.

makrame
Kokemuksia vauvan lonkkalastahoidosta

Kokemuksia vauvan lonkkalastahoidosta