Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Joulukuusi paikoillaan!

Joulukuusi paikoillaan!

Joulukuuta mennään jo hyvää vauhtia eteenpäin, vuosi on kohta lopussa..! Tänä vuonna aiomme viettää kotijoulua vauvan (lähellä olevan) lasketun ajan vuoksi. Jännittävää, saisiko jo jouluksi hänet, vai meneekö ensi vuoteen. Tänä vuonna olen ainakin joulukoristeiden kanssa ennätysajoissa. Somemaailmassa on kyllä joulukuusia ja muuta tunnelmointia näkynyt jo jonkin aikaa. Itse olen yleensä suht’ myöhään laittanut koristeita esille. Tänä vuonna ajattelin, että tätä pimeää kuukautta voisi valaista mm. jouluvaloilla jo hyvissä ajoin, ja laittaa sitten vastaavasti aiemmin pois.

joulukuusenjalan suojus

Jouluisiksi yksityiskohdiksi kotona voisi laskea kynttilät ja valosarjat, mutta ne sopivat tyyliltään koko kauteen (ei pelkästään jouluun). Oveen on vaihdettu näyttävämpi hopeakranssi ja pari joulukukkaakin olen jo ehtinyt hankkimaan. Ja Ikeasta olen perinteisesti hommannut pienen huonekuusen ikkunalaudalle. Mitään tätä isompia, varsinaisia joulukoristeluja en aio oikeastaan tehdä, paitsi että tänä vuonna kotoa löytyy myös kunnon kokoinen joulukuusi!

joulukuusen koristeet

En olisi vielä vähän aikaa sitten uskonut hankkivani tekokuusta, mutta jotenkin sen helppous houkutteli. Ei tippuvia neulasia tai veden lisäämistä, ja ehkä myös lapsiperheeseen sopivampi (tosin voihan tekokuusikin kaatua, heh). Muovikuusia on mielestäni nyt näkynyt paljon enemmän joka puolella (eli toisin sanoen olen altistunut niille Instagramissa ja muissa vastaavissa!). Ehkä tekokuusien materiaalit alkavat olla jo niin aidon näköisiä, että moni päätyy tähän vaihtoehtoon. Toinen ääripää on valita joku selkeästi luonnottomalta näyttävä kuusi esimerkiksi kultaisena, valkoisena tai pinkkinä (!), jolloin se ei edes yrittäisi esittää aitoa.

kukkakimppu

Omaan makuuni on kuitenkin mahdollisimman aidon näköinen, vähän laadukkaampi muovikuusi. Sellainen löytyi Star -merkkisenä Stockmannilta. Kävin katsomassa myös muiden liikkeiden valikoimaa, mutta päädyin sitten tähän. Kuusi oli pakattu moneen eri osaan ja se menee kätevästi takaisin laatikkoon säilytykseen, kun joulu on ohi. Valosarja kuului hintaan ja oli valmiiksi kiinni kuusessa. Valot ovat vähän lämpöisemmän väriset kuin näissä kuvissa, mutta se ei haittaa, ne sopivat ihan hyvin joulun tunnelmaan. Joulukuusen koristeita ei tarvinnut ostaa, niitä löytyi jo ennestään ihan tarpeeksi. Pidän paljon tämän vuoden trendiväreistä koristeissa, kuten vaaleanpunaisesta, kuparista ja kullasta, mutta menen itse hopeisilla vaihtoehdoilla, koska niitä oli eniten ja ne sopivat ehkä paremmin tänne.

huonekuusi

Vielä joulukuusen jalan peittämisestä - itseäni vähän häiritsee, jos metallinen jalka on näkyvilllä, josta huomaa heti kuusen feikkiyden. Siksi tutkiskelin eri vaihtoehtoja ja päädyin hankkimaan myös rottingista valmistetun suojuksen Clas Ohlsonilta peittämään tuota metalliosaa. :)

Baby Shower -juhlani

Baby Shower -juhlani

Kaksi hyvää kasvojen itseruskettavaa

Kaksi hyvää kasvojen itseruskettavaa