Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Ensimmäiset viikot vauvan kanssa

Ensimmäiset viikot vauvan kanssa

Kirjoittamisestani on taas kulunut aikaa ja sillä välin olemme saaneet ihanan vauvamme maailmaan. :) Arki hänen kanssaan on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta tottakai pienen vauvan hoito on intensiivistä ja ympärivuorokautista. Aikaa omiin juttuihin ei liiemmin jää, sen olen kuullut niin monta kertaa, ja nyt itsekin päässyt todistamaan. Vaikka pieni vauva nukkuu todella paljon, niin uniajat menevät helposti kotihommien parissa, pyykkiä ja tuttipulloja pestessä :D

Vauva oli syntyessään keskikokoinen ja hän on edelleen melko siro pikku poika. Kotonamme on käynyt paljon vieraita ja lähes kaikki ovat yllättyneet vastasyntyneen pienuudesta, sen unohtaa kuulemma niin nopeasti omien lasten ajoista. Valokuvista ei myöskään aina saa ihan oikeaa vaikutelmaa. Vastasyntynyt vauva tuntui itsestäkin ensin kovin hauraalta, mutta hän alkoi nopeasti vahvistua ja saada lisää voimaa. Pikkuisen tummat ja ”runsaat” hiukset ovat saaneet paljon ihastelevia kommentteja. Ne ovat jo kasvaneetkin syntymän jälkeen jonkin verran.

Näin muutaman viikon jälkeen on mukavaa, kun on jo oppinut tunnistamaan erilaisten itkujen ja eleiden merkityksiä ja ennakoimaan esimerkiksi syöttöjen ajankohtia. Tiettyjä rutiineja on alkanut muodostua, ja olemme päässeet vauvan hoidossa melko helpolla ja apuakin on jo ehditty saada. Väsymys ei ole kasvanut liian isoksi, joten vauvan kanssa on päästy liikkumaan paljon eri paikoissa kaupungilla. Itseäni on välillä huolettanut kaikki mahdolliset pöpöt julkisilla paikoilla, mutta vauvaa ei ole nosteltu juuri vaunuistaan, sillä hän nukkuu muutaman tunnin ajan pituisen reissun tyytyväisenä kopassaan.

Parasta tähän mennessä on ollut varmaan vauvan ensimmäiset hymyt ja jokeltelut. Hän on alkanut selvästi kommunikoimaan ja katselee silmät tarkkaavaisena kasvoja, valoja ja uusia paikkoja. Kaiken kaikkiaan vauvan kanssa on siis sujunut oikein hyvin alun pieniä vatsavaivoja lukuunottamatta. Mietin usein, kuinka lyhyt vauva-aika on, enkä ollenkaan kiirehdi häntä kasvamaan, nyt iloitsen vain tästä hetkestä. 

Vauvan hoitolaukku

Vauvan hoitolaukku

Sairaalakassini sisältö

Sairaalakassini sisältö