Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Edinburghin matkan suunnittelua

Edinburghin matkan suunnittelua

Ensi viikolla minulle ja ystävälleni koittaa pieni viikonloppumatka Edinburghiin. En ole ikinä käynyt Skotlannissa tai Briteissä ylipäätään, joten odotan innolla reissua. Ja Edinburghista kaupunkina olen kuullut vain positiivista! :) Meillä on aikaa ainoastaan kolme kokonaista päivää, mutta siinäkin kyllä ehtii ihan hyvin nähdä paikkoja. Toinen ystäväni asuu kaupungissa, joten häneltä saa tietysti suosituksia nähtävyyksiin, mutta tutkin jo hieman etukäteen, mitkä ovat Edinburghin must-see -juttuja:

Castle

Edinburgh Castle

Linna on se kuuluisin nähtävyys, joten pitäähän se nähdä. Linnaa voi toki ihailla myös ulkopuolelta ostamatta lippuja, mutta emmeköhän tee täällä kierroksen sisälläkin.

Mary King's Close (+ Old Town Royal Mile)

Kiinnostaisi käydä katsomassa tämä vanhassa kaupungissa sijaitseva jännittävä nähtävyys, jossa ehkä kummittelee... Luin, että tämä on ollut mukana Most Haunted -ohjelmassa :D Samalla voi kävellä Royal Mile -kadun.

Dean Village

Dean Village

Hotellimme sijaitsee ihan lähellä, joten luultavasti useampanakin kertana tulee käveltyä tämän kauniin alueen ohi.

Statue

Greyfriar's Kirkyard & statue

Kuuluisa koirapatsas ja sen lähellä sijaitsevan kirkon hautausmaa. 

Scotland National Museum

Museossa olisi kiva piipahtaa vaikka nopeastikin.

Arthur's Seat

Muita kiinnostavia olisivat mm. Arthur's Seat -näköalapaikka, Royal Botanic Garden -puutarha, Sir Walter Scott Monument -muistomerkki ja Circus Lane, pieni kaunis katu. Olisi kiva kokea myös iltapäivätee, perinteinen pub-vierailu ja maistaa fudge -herkkuja (esimerkiksi Fudge Kitchen). Vierailu Skotlannin nummien upeisiin maisemiin jää varmasti toiseen kertaan, sillä päiväretketkin ovat sen verran pitkiä. Matkamme sattuu muuten samaan aikaan kuin Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häät! :)

Kuvat Pixabay

Haalarissa

Haalarissa

Organic Shop kasvokuorinta ja naamio

Organic Shop kasvokuorinta ja naamio