Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Viikonloppu Edinburghissa

Viikonloppu Edinburghissa

Kesää on vierähtänyt eteenpäin hyvä tovi ja olen päässyt tekemään kaikenlaista kivaa, mutta kokoanpa vielä yhteen Edinburghin reissun, jonka tein (jo) toukokuun puolella! Olin matkalla ystäväni kanssa ja tapasimme myös kaupungissa asuvaa, yhteistä ystäväämme. Vietimme kaupungissa kolme päivää, joka riitti mielestäni hyvin tämän kokoiseen kohteeseen (asukkaita n. 480 000). Skotlannin nummet jäivät vielä näkemättä, joten joskus olisi kiva tulla uudestaan. Kävelimme todella paljon ja kaupunki olikin sellainen, että sitä pystyi tutkimaan hyvin jalkaisin. 

Ensimmäinen asia, jonka huomasin, olivat rakennukset - lähes kaikki olivat vanhoja ja musta-harmaasta kivestä tehtyjä. Mielestäni talot olivat upeita ja antoivat jylhän dramaattisen vaikutelman. Musta-valkoiset katukyltit olivat myös kauniita yksityiskohtia. Puistoja ja kasvillisuutta löytyi sieltä täältä. Kaiken kaikkiaan siis viehättävä kaupunki.

Edinburgh
Edinburgh street sign

Majoituimme kohtuuhintaisessa/edullisessa Britannia Edinburgh -hotellissa, jota kutsuimme eläkeläishotelliksi asiakaskunnan mukaan. ;) Sijainti ja huone oli ihan ok, mutta kauniin jokinäkymän pilasi todella likainen ikkuna..! Aamupalasta myös miinusta, joka oli perinteisen brittiläinen ilman yhtäkään kasvista. Sellaisesta buffetista terveellisen ruokavalion noudattaja ei löydä oikein mitään syötävää. Mutta paljon emme hotellissa aikaa viettäneet.

Pub lunch

Ensimmäisenä päivänä meillä oli ohjelmassa kiertelyä kaupungilla, perinteinen pubilounas, joitakin nähtävyyksiä sekä ystävämme työpaikkaan ja kotiin tutustumista. 

Greyfriar's Kirk
Greyfriar's Bobby  -patsas, joka oli paljon pienempi kuin kuvittelin.

Greyfriar's Bobby -patsas, joka oli paljon pienempi kuin kuvittelin.

Perinteinen puhelinkoppikuva on pakko ottaa, kun Briteissä ollaan...

Perinteinen puhelinkoppikuva on pakko ottaa, kun Briteissä ollaan...

Linnaan emme menneet sisälle, sillä pääsymaksua ei kuulemma kannata maksaa, linnaa voi ihailla eri puolilta ulkoakin. Linna kohoaa hienon näköisenä kukkulan päällä, ja pääsee alempaa katseltuna oikeuksiinsa. 

Edinburgh Castle

Toisen päivän ohjelmassa oli lisää kävelyä ja kiipeämistä (!), koska kävimme katsomassa linnaa ylempää sekä Arthur's Seat -näköalapaikan. Kukkula oli yksi Edinburghin kohokohdista, sillä sieltä oli niin upeat maisemat. Kukkafanina olin myös yllättynyt, että joka puolella kasvoi keltaista pensasta, joka tuoksui superhyvälle (hunaja, kookos ja aurinkovoide kuvastavat mielestäni sitä tuoksua). Pensaan nimi oli gorse, suomeksi piikkiherne (?).

Arthur's Seat
Gorse

Kiipeilyn jälkeen kuljimme Holyrood -puiston ja palatsin ohi, jonka jälkeen suuntasimme läheiseen pubiin. Olohuonemaisessa The Regent -pubissa viihtyvät kaikenikäiset ja myös koirat ovat tervetulleita. Meidänkin seurueen ihana koira viihtyi kai ihan hyvin pubissa, jossa koiria oli huskysta kultaiseen noutajaan. 

fullsizeoutput_5805.jpeg

Viimeinen päivä oli varattu kauppojen kiertelylle. Emme pitäneet kovaa kiirettä aamulla, mutta meille jäi ihan mukavasti aikaa shoppailla Princess Streetillä. Kaikki ketjuliikkeet olivat sopivasti keskittyneet siihen. Kävimme mm. Urban Outfittersissä, Bootsissa, New Lookissa ja jättimäisessä Primarkissa. Shoppailukadun lähettyviltä pääsimme myös kätevästi lentokenttäbussiin, josta lähdimme alkuillasta kohti kenttää.

Urban Outfitters
Ihonhoitorutiinini korealaisella kosmetiikalla

Ihonhoitorutiinini korealaisella kosmetiikalla

Kesän to-do lista

Kesän to-do lista