Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Näihin maihin matkustaisin uudelleen

Näihin maihin matkustaisin uudelleen

"Joka lomalla uusi maa" on ollut tavoitteenani matkustelussa aika pitkään, mutta joihinkin paikkoihin sitä tottakai tykästyy enemmän kuin toisiin. Varsinaisia inhokkeja maiden suhteen ei minulta löydykään, sillä jokaisessa on yleensä jotain hyvää. Esimerkiksi perinteinen turistikohde voi olla negatiivinen kokemus, kun taas toiselta puolelta maata löytyy jotain aivan muuta. Tutustun kohteisiin ennen lähtöä ja jos odotukset eivät todellisuudessa kohtaakaan, niin se ei ole katastrofi. Jos katsoisi vain matkaesitettä (pakettimatkan ollessa kyseessä...), voisi pettyä aika pahasti, sillä hiekkarannat eivät yleensä (!) ole niin valkoisia eikä vesi niin turkoosia kuin kuvissa näyttää.

Ideana aina uusiin paikkoihin matkustaessa on itselläni vain se, että ehtisin nähdä mahdollisimman paljon maita elämäni aikana. Valitsen myös tarkoituksella kohteiksi sellaisia paikkoja, joihin ei ehkä vanhempana tulisi lähdettyä. Reissut voivat siis sijoittua kuumiin tai pitkien lentomatkojen päässä oleviin maihin, paljon kävelyä tai paikasta toiseen siirtymistä vaativiin kohteisiin jne. Kaukomatka "voittaa" aina mielestäni Euroopan - ainakin toistaiseksi :) Alan kyllä jo nyt huomata, että vaadin esimerkiksi majapaikoilta hieman parempaa tasoa kuin nuorempana, jolloin yösijaksi kävi monenlainen hostelli. Vaikka käyn joskus pakettimatkoillakin, mieleenpainuvimpia reissuja ovat olleet monen viikon matkat rinkka selässä, joissa saa itse suunnitella omat reittinsä, joten tulen sellaisia varmaan vielä vanhanakin tekemään.

Mihin maihin sitten matkustaisin mielelläni uudelleen (tai olen niin jo tehnytkin): 

1. Indonesia

Jos pitäisi valita yksi suosikkimaa, niin se olisi Indonesia! Iso valtio, jossa jokainen pääsaari on erilainen. Paras asia Indonesiassa on mielestäni upea luonto. Olen matkustanut tänne monta kertaa, ollut vaihdossa ja opiskellut maan kieltä. 

Borobudur
Bali rice fields
Flores

2. Sri Lanka

Sri Lankaan olen tehnyt vain yhden pidemmän reissun, mutta se nousi suosikiksi saman tien. Ja tämä tunne tuli heti kun saavuin maahan. :) Ihmiset ovat mukavia, ruoka hyvää ja täälläkin luonto kaunista. Minulla on maassa myös paikallisia ystäviä, jotka tekevät matkustamisesta vielä kivempaa, ja haluankin ehdottomasti tavata heitä myös tulevilla reissuilla. 

fullsizeoutput_531e.jpeg
Sigiriya
Kandy Ella train

3. Marokko

Marokko jakaa varmasti mielipiteitä, mutta itse pidin kovasti Marrakeshistä (ja muistakin alueista!). Täällä parasta on arkkitehtuuri, ja taas kerran, luonto, joka kylläkin eroaa kovasti kahdesta edellisestä suosikistani. Atlas-vuoret ja Saharan aavikko olivat hienoja kokemuksia. Ja haaveilen myös Ruusulaaksosta (Valley of Roses)! Näkemättä on vielä monia paikkoja ja Marrakeshiin on nopea lentää lyhyemmällekin reissulle. 

Marrakesh
Morocco
Sahara

Kiinnostavia matkakohteita on niin paljon, tässä vain kolme suosikkia..! 

Gigi Hadid x Maybelline

Gigi Hadid x Maybelline

Ajatuksia KonMarin Iloa säkenöivä järjestys -kirjasta

Ajatuksia KonMarin Iloa säkenöivä järjestys -kirjasta