Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Ihonhoito - mitkä asiat teen eri tavalla

Ihonhoito - mitkä asiat teen eri tavalla

Sain idean kirjoittaa muutamista ihonhoitotavoista, jotka teen eri tavalla kuin perinteisesti neuvotaan. Jokainen toki tuntee oman ihonsa parhaiten, joten nämä eivät ole yleispäteviä ohjeita. 

1. Kuorinta

Teen ihon kuorinnan useammin kuin kerran viikossa. Perinteinen suositus on kerta viikkoon, mutta itselleni sopii kuorinta useammin. Kuorin ihoni oikeastaan aina, kun tunnen, että pinnalla on karheaa/kuivaa ihoa, joka ei hoidu normaalilla kosteusvoiteen lisäämisellä. Jos haluan tehdä hellävaraisemman "kuorinnan", käytän kasvojen pesuun konjac -sientä tai pyörivää kasvoharjaa (ja tällöin varsinaista kuorinta-ainetta ei tarvita). Ihon läpi on jo muutenkin vaikea imeyttää kosmetiikkaa ja kuollut ihosolukerros tekee siitä entistä hankalampaa. Ihosolujahan kerääntyy pinnalle hieman joka päivä. Siksi en näe estettä tiheämmälle kuorinnalle, jos iho sen hyvin kestää. (Aion jatkossa alkaa käyttämään mm. hoitovettä korealaisittain imeytettynä, jotta iho pysyisi kauemmin kosteutettuna ja pehmeänä, enkä tarvitsisi kuorintaa niin usein.)

2. Silmänympärysvoide

Yleinen ohje silmänympärysvoiteen määrästä on "nuppineulan pään kokoinen nokare per silmä". Itselleni tämä määrä ei riitä mihinkään, koska silmänympärykseni tarvitsevat enemmän kosteutta ja toiseksi, on todella vaikea saada otettua noin pientä määrää putkilosta ulos... Levitän silmänympärysvoidetta myös hieman kohti ohimoita ja poskipäitä sekä kulmakarvan alle siinä toivossa, että se ehkäisisi juonteiden syntymistä näille alueille.

3. Öljyt

Joskus kuulee, että rasvoittuvalle iholle tulisi käyttää vain öljyttömiä tuotteita. Itse en usko tähän, vaan siihen, että "samanlainen liuottaa samanlaista" eli tässä tapauksessa talia. Kunhan valitsee oikeantyyppisen öljyn, niin mielestäni rasvoittuva iho hyötyy siitä paljon. Itselläni on tällä hetkellä käytössä Josie Maranin arganöljy (light -versio). 

4. Hajusteet

Itselläni ei ole hajuste- tai muitakaan kosmetiikka-allergioita, mutta joskus ihoni saattaa reagoida lievästi. En kuitenkaan hylkää tuotetta ihan saman tien, vaan kokeilen sitä muutaman kerran. Monesti esimerkiksi pieni punoitus sekoitetaan allergiaan. Punoitus kertoo lisääntyneestä verenkierrosta ja iho voi myös ärsyyntyä tilapäisesti, mutta se ei vielä tarkoita allergiaa. Esimerkiksi se, että alkaa välttelemään kaikkia tuoksuja varmuuden vuoksi, saattaa herkistää entisestään ja kohta ei ehkä voikaan käyttää enää mitään. Joskus iholla myös kestää vähän aikaa tottua uuteen raaka-aineeseen. Jos on todettu allergia jollekin ainesosalle, niin sitä kannattaa toki ehdottomasti välttää. :)

5. Perusvoiteet

"Perusvoiteilla" tarkoitan lähinnä apteekeissa myytäviä voiteita, jotka on suunniteltu niin, että ne sopivat mahdollisimman monelle ja useaan käyttötarkoitukseen. Perusvoiteet eivät yleensä allergisoi helposti. Itse vältän niitä, koska mielestäni perusvoiteet saattavat helpottaa iho-oireita, mutta eivät oikeasti toimi/korjaa. Useat perusvoiteet koostuvat suurimmaksi osaksi yksinkertaisista ainesosista, kuten mineraaliöljystä ja vedestä. Mineraaliöljy "hoitaa" toki ihoa estämällä kosteuden haihtumista muodostamalla pinnalle kalvon. Pyrin itse välttämään mineraaliöljyä kasvojen iholla, sillä koen sen tukkivan omaa ihoani. Jos minulle tulee ihottumaa esimerkiksi liiasta käsien pesusta, suosin mieluummin luonnon mineraaleja sisältäviä tuotteita.

6. Hoitoaine

Tämä ei kuulu ihonhoito-kategoriaan, mutta se tuli mieleeni samalla. Olen opiskellut, kuinka hiustenhoitoaine toimii "kemiallisesti", joten lyhennän vaikutusaikaa ihan minimiin. Käytännössä levitän tuotteen ja huuhtelen sen saman tien pois. Myönnän kyllä, että parempia tuloksia luultavasti saisi antamalla tuotteen vaikuttaa edes pari minuuttia! :D

Skin care products

PS. Hyvä artikkeli kosmetiikan ainesosista täällä

 

Löytövinkki: Eukalyptuksen oksat

Löytövinkki: Eukalyptuksen oksat

Päiväreissu Tallinnaan

Päiväreissu Tallinnaan