Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Asuntohaaveilua

Asuntohaaveilua

Olen miettinyt viime aikoina, että haluaisin vaihtaa asuntoa tänä vuonna. Nykyisessä kodissa on muutamia asioita, jotka ovat alkaneet hieman "häiritsemään". Kuten osa materiaalivalinnoista, jotka eivät siis ole omia. (Emme tehneet itse remonttia.) Lisäksi asunnon pohja saisi olla hieman toisenlainen; toivoisin esimerkiksi mieluummin avokeittiötä kuin isoa, erillistä keittiötä. 

Asunnossa on runsaasti hyviäkin puolia, eikä taloyhtiössä ole remontteja tulossa, mutta silti olisi kiva muuttaa! Kai sitä jotenkin myös kaipaa vaihtelua ja uusi asunto toisi piristävän projektin elämään. Oma remontti olisi yksi mahdollisuus, mutta olen luopunut siitä ajatuksesta. Liian stressaavaa ja hankalaa, kun ei itse osaisi tehdä siinä mitään maalausta enempää - jos sitäkään :D Lattian vaihto ehkä vielä menisi, toki ammattilaisen tekemänä sekin, mutta isompi remontti vaatisi myös kunnon perehtymistä ja suunnittelua, johon ei ainakaan juuri nyt ole mielenkiintoa. Mieluummin (pienehkö) pintaremontti ennen muuttoa, tai jo valmiiksi itseä miellyttävät materiaalit ja pohja, jotka joku muu on valinnut/remontoinut.

Ajattelin koota nyt listan ominaisuuksista unelma-asunnolle. Kaikki eivät ole ehkä realistisia, mutta aina voi haaveilla. Harvassa kohteessa yhdistyy kaikki hyvät puolet - tai sitten budjetti ei vain riitä :D Jos hyvin käy, niin tätä koostetta voisi käyttää osittain pohjana antaessa välittäjälle toiveita uudesta asunnosta. Alla kuvituksena mm. Pinterestin kauniita kuvia.

Sijainti

Asunnon sijainti saisi olla Helsingin kantakaupunki, kaikista mieluiten Töölö. Talon tyyppi olisi siis kerrostalo - tällä alueella ei taida muita oikein ollakaan..!

Talo 

Vanha (1930-luvusta vanhempaan), mahdollisesti ylin kerros, hyvin hoidettu taloyhtiö. Paras olisi tuollainen vaaleanpunainen julkisivu. :D

Pohja/huoneet

Yhdistetty olohuone ja keittiö, tai muuten "avonainen", pienehkö keittiö. Kokkailua ei tule harrastettua kovinkaan paljon, joten keittiö voisi olla vähän vaatimattomamman kokoinen. 

Ruokailutila olohuoneen/avokeittiön yhteydessä (= tilaa useamman hengen ruokapöydälle).

Pienehköjä makuuhuoneita (2-3). 

Toimistonurkkaus - tämä voisi sijaita jonkun huoneen nurkassa. 

Vaatehuone / Walk-in-closet - jos ei huone, niin makuuhuoneesta erotettu osa tai muuten vaan tarpeeksi säilytystilaa.

Kylpyhuone, jossa tärkeintä olisi toimivuus; järkevästi sijoitetut kalusteet ja tarpeeksi iso koko. Kauniit, tai ainakin jollakin tavalla omaa silmää miellyttävät materiaalivalinnat olisivat myös tärkeä asia. Kylpyhuoneessa vietän kuitenkin kohtalaisesti aikaa ihoa hoitaen ja meikaten (tietenkin myös pyykkiä pesten jne., heh), joten siellä pitää viihtyä.

Pieni erillinen WC, kätevä arjessa.

Sauna (tämä olisi jo aika luksusta vanhassa kerrostaloasunnossa!) 

Eteinen, jossa säilytystilaa ja joku laskutaso pikkutavaroille. Ja samaan aikaan niin vähän hukkatilaa kuin mahdollista!

Parveke - tämä "ehto" rajaa pois monia asuntoja, mutta olisi kyllä ihan huippu! Parveke voisi olla pienikin, mutta ei ranskalainen, se on omasta mielestäni vähän turha.

Tässäpä niitä asuntohaaveiluja tuli kerrakseen! Seuraavaksi voisinkin kasata jutun sisustustyylistä, josta pidän...

Löytövinkki: 3x Tokmanni-ostos

Löytövinkki: 3x Tokmanni-ostos

Talvikuvia

Talvikuvia