Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Vauvan odotus-kuvat ja ajatuksia raskausajasta

Vauvan odotus-kuvat ja ajatuksia raskausajasta

Otimme ensimmäisiä raskauskuvia jo kesällä, mutta ajatuksissa oli, että saisimme vielä toiset “masukuvat” muistoksi tästä ajasta. Raskauskuvat otetaan yleensä 1-2 kuukautta ennen laskettua aikaa, jolloin vatsa on monella vielä aika pallomainen. Niin kuin minullakin! Halusin tällä kertaa, että suurin osa kuvista olisi tummia, ja osasta valittiin myös mustavalkoinen versio. Kuvat onnistuivat mielestäni hyvin - niihin saatiin juuri sitä tunnelmaa, mitä haimme.

raskauskuvaus.jpg

Aika raskauden keskivaiheilta tähän asti on mennyt todella nopeasti ja olen ollut hyvävointinen. Kovasti sitä jo odottaa pikkuisen näkemistä, mutta toisaalta, meillähän on sitten koko loppuelämä aikaa häntä hoivata, kuten ystäväkin muistutti. :) On ollut ihan mukavaa olla raskaana. Kohta kuulun sitten itsekin uuteen joukkoon ihmisiä, äiteihin (!), eikä tarvitse olla enää ulkopuolinen niissä keskusteluissa.

raskauskuvaus

Raskausaikana olen huomannut, että pallomaha tekee ihmisestä ehkä helpommin lähestyttävän, ja siitä on myös helppo aloittaa juttelu, mikä on minusta vain positiivista. Höpötän mielelläni vauva-asioista, mutta minulla on toki myös useita ystäviä, joilla ei ole lapsia, ja heidän kanssaan puhun tietysti muita juttuja. Jokainen saa olla mielestäni omalla tavallaan äiti. Itse en ole ehkä kaikista perinteisin kaikessa, mutta olen kyllä jollain tavalla hurahtanut kaikkiin vauvajuttuihin, olenhan aina pitänyt lapsista niin paljon. Huomio vain kiinnittyy entistä enemmän pikkuisiin, mutta sen lisäksi tulee katsottua myös erilaisia vastaantulevia rattaita, kaupoissa lastenruoka- ja vaippaosastoja jne. Olen myös halunnut hankkia vauvalle etukäteen lähes kaikki tavarat, mitkä olen kokenut tarpeelliseksi, vaikka tiedän, että ne ehtisi ostaa myöhemminkin..!

raskauskuvaus-vatsa-ja-vauvan-tossut

Jos pitäisi sanoa jotain negatiivista, niin tietynlainen huoli vauvasta ja hänen voinnistaan alkoi minulla ainakin heti. Joissain asioissa, kuten ruokavaliossa, olen toisaalta varmasti rennoimmasta päästä. Uskon maalaisjärjen käyttöön raskausaikana. Pikkuvaivoista en ole kauheasti valittanut, koska en ota vauvaa todellakaan itsestäänselvyytenä. Tiedän myös, että olen selvinnyt kaiken kaikkiaan todella helpolla tähän asti. Meille on muodostunut jo vahva suhde vauvaan - hänelle on jo nimi, hän on mukana kaikessa, ja hänelle jutellaan päivittäin (paitsi julkisilla paikoilla :D ). Vauva on vain toistaiseksi vielä “väärällä” puolella. Mutta kerätköön hän ihan rauhassa voimaa ja rasvakerrosta ympärilleen. <3

Kaikki kuvat: Jukka Alasaari

Kaksi hyvää kasvojen itseruskettavaa

Kaksi hyvää kasvojen itseruskettavaa

Italian Burano- ja Murano -saaret

Italian Burano- ja Murano -saaret