Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Italian Burano- ja Murano -saaret

Italian Burano- ja Murano -saaret

Kerroin viime postauksessa, että vierailin Venetsiassa ollessani myös lähisaarilla Venezia Unica -matkakortilla. Buranon ja Muranon saaret kuuluivat kyseiseen matkustusalueeseen ja koska aikaa oli hyvin, halusin nähdä nekin. Burano yllätti kyllä söpöydellään! En ollut aiemmin kuullutkaan koko saaresta, toisin kuin Muranosta. Burano on tunnettu erityisesti pitsistä ja sitä myydään lähes joka kaupassa. Ostinkin itselleni yhden valkoisen pitsipuseron matkamuistoksi. Kannattaa tarkastaa, että tuote on valmistettu Italiassa, paljon oli myös myynnissä Made in China -vaatetta ja -huivia… Vauvoille olisi myös löytynyt supernättejä mekkoja/pukuja, joissa osassa oli pussimaiset lahkeet. Ei kovin käytännöllisiä, mutta ihania hienostelu- tai juhlavaatteita!

Burano on myös todella valokuvauksellinen paikka. Talot ovat erittäin värikkäitä. Kirkkaat värit on valittu kuulemma siksi, että saari on usein sumun peitossa, ja asukkaiden on ollut helpompi löytää oma talonsa värien avulla. Buranon saari oli todella saavuttanut turistien suosion. Vähän kävi sääliksi asukkaita, kun melkein joka talon edessä oli poseeraajia selfie-tikkuineen. Suosittelisin kuitenkin vierailua täällä. Muutama tunti menee nopeasti kaupungin katuja kierrellessä ja lounaan voi syödä helposti jossakin saaren useista ravintoloista.

Burano-talot
Burano-talot
Burano-talot

Muranon saaren sen sijaan tietävät aika monet ja sen kuuluisuus on lasi. Murano oli myös turisteilla kansoitettu ja hinnoiltaan aika kallis. Joka nurkalla myydään lasista tehtyjä esineitä, sekä pieniä että isoja. Itse en ole värikkään lasin ystävä sen kummemmin, eikä ollut tarvetta ostaa mitään kotiin tällä kertaa. Kaduilla kiertelyn lomassa vierailin Basilica dei Santi Maria e Donato -nimisessä kirkossa, joka on tunnettu upeasta mosaiikkilattiastaan. Saarella on myös museoita, ja palveluja löytyy runsaasti. Saari on siis aika kaupallinen. Ihan mukava vierailukohde, mutta kovin kauan ei ollut tarvetta pyöriä täällä. Takaisin siis Venetsiaan, jonne paluu sujui kätevästi vesibussilla. :)

murano
murano-glass.jpg
Vauvan odotus-kuvat ja ajatuksia raskausajasta

Vauvan odotus-kuvat ja ajatuksia raskausajasta

Venetsia ja Lidon saari

Venetsia ja Lidon saari