Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Elämää helpottavat sovellukset

Elämää helpottavat sovellukset

Olen pikkuhiljaa pyrkimässä siihen, että pääsisin eroon lähes kaikista papereista ja kansioista. Tavoitteeni on, että en säilöisi kotona enää mitään turhaa paperia ja kaikki olisi “turvassa” digitaalisessa muodossa. Muutos on tapahtunut vähitellen. Eihän siitä niin kauan ole, kun kuljetin vielä paperikalenteria mukanani joka päivä ja merkkasin siihen kaikki tärkeät tapahtumat..! Ja jääkaapin ovessa oli seinäkalenteri. :) Pelkästään muistin varaan en ole koskaan uskaltanut asioita jättää. Viime aikoina minusta on tullut kuitenkin entistä enemmän digi-orientoituneempi. On vain niin kätevää, kun esimerkiksi muistiinpanoihin ja to-do -listoihin pääsee käsiksi nopeasti puhelimesta. Ajattelinkin nyt jakaa muutamat eniten käyttämäni sovellukset:

Any.do

Tämä to do- ja kalenteriappi on kaikista tärkein ja jokapäiväisessä käytössä. Etsimme puolisoni kanssa sopivaa, yhteistä digitaalista kalenteria jonkin aikaa ja tämä on toiminut pääosin hyvin. Valinnassa oli tärkeää, että sama sovellus sisältää sekä kalenterit että tehtävälistat, ja että appi on mahdollisimman nopea ja yksinkertainen käyttää. Mitä tahansa tänne kirjoittaakaan, se synkronoituu hetkessä kaikkien perheenjäsenten kalentereihin, jos ne on jaettu keskenään. Lisäksi jos suoritan jonkun tehtävän, se poistuu tehtävälistasta saman tien. Eri henkilöiden kalenterit näkyvät eri värisillä palloilla. Yhteiset menot voi laittaa jollain samalla värillä. :) Opettelu ja kalenterien jakaminen vei jonkin verran aikaa, mutta nykyään sovellus on todella kätevä arjessa.

Evernote

Evernote -muistiinpanosovellus ei ole ollut minulla käytössä vielä kauhean kauan, mutta olen pitänyt siitä kovasti. Tämä toimii ja synkronoituu myös kaikissa laitteissa ja sen voi jakaa muiden kanssa. Evernoteen teen muistiinpanoja ja talletan erilaisia dokumentteja. Hyvä ominaisuus on Web Clipper, jonka asennettuaan voi leikata netistä mitä tahansa ja tehdä siitä muistiinpanon. Evernote -kuvake ilmestyy automaattisesti näkyviin esimerkiksi pdf-tiedostojen yhteyteen, jolloin dokumentin voi halutessaan tallentaa nopeasti. Suunnitelmanani on jatkossa laittaa Evernoteen mm. osoitteet, kuitit, opiskelumuistiinpanot ym., jolloin esimerkiksi takuukuitin voi etsiä nopeasti puhelimesta tarvittaessa. Kotona olevien, säilytettäviä papereita sisältävien kansioiden sisältöä voisi myös skannata Evernoteen, kunhan ehtisi..! Tänne voisi tehdä myös tehtävälistoja, mutta pidän Evernotessa mieluummin pidempään säilytettäviä muistiinpanoja enkä kiireellisiä tai päivittäisiä asioita.

Pinterest

Pinterest on asennettuna puhelimeeni sekä huvin että hyödyn vuoksi - ja melkein yhtä paljon tulee käytettyä sovellusta myös koneella. Pinterestin Pin It -nappi on selaimessa superkätevä, vähän samantyyppinen kuin Evernotessakin. Tallennan matkaideoita, “ostoslistoja”, asuinspiraatiota, reseptejä, omistamiani tavaroita (jotta muistan esimerkiksi parhaat kosmetiikkatuotteet), DIY-ideoita ja vaikka mitä. Pinterest on ennen kaikkea visuaalinen muistilista ja yksi kaikista suosikkisovelluksistani. Jos tarvitsen inspiraatiota mihin tahansa, löydän sen todennäköisesti Pinterestistä. Olen joskus miettinyt, että olisi kamalaa, jos Pinterest joskus suljettaisiin ja kaikki tallennetut ideat häviäisivät! :D

iCloud

Pilvipalveluun tallennan kaikki kuvat ulkoisen kovalevyn lisäksi. Kuvien järjestäminen ja turhien kappaleiden poistaminen on ikuisuusprojekti, joka jatkuu varmaan vielä eläkkeelläkin, mutta pyrin siivoamaan niitä vähän kerrallaan. (Maksan joka kuukausi tallennustilasta, koska kuvia on niin paljon..!) Jatkossa yritän pyrkiä siihen, että tyhjentäisin puhelinta säännöllisemmin ja pitäisin kaikki kuvat aikajärjestyksessä kovalevyllä JA pilvessä. Mielestäni iCloud ei ole kaikista selkein tai helppokäyttöisin palvelu, mutta onpahan ainakin kuvat tallessa, jos kovalevylle sattuisi jotain.

working
Vauvan hoitopöydän tuunaus

Vauvan hoitopöydän tuunaus

Kesä tähän asti

Kesä tähän asti