Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Dudhsagar Waterfall & mausteplantaasi

Dudhsagar Waterfall & mausteplantaasi

Toinen retkipäivä Intiassa oli matkoineen noin 13 tunnin (!) mittainen ja sisälsi käynnin Dudhsagar -vesiputouksilla, hindutemppelillä ja mausteplantaasilla. Vesiputoukset olivat se pääjuttu, minkä takia retki varattiin, mutta siihen kuului yllätyksenä vähän muutakin. Retki otettiin paikallisesta toimistosta ja koko päivä maksoi noin 25 € per henkilö, sisältäen lounaan.

Dudhsagar Waterfall

Vesiputoukset sijaitsivat noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Goasta sisämaahan päin. Sen lisäksi loppumatka, noin vartti, oli mentävä kansallispuistoalueelle jeepin kyydissä, sillä tie oli niin huono, ettei sitä voinut normaalilla autolla kulkea. Kävelymatka jeepiltä vesiputouksille oli hyvin helppo, toki jotain pientä joen ylitystä ja kivien päällä pomppimista mahtui siihen, mutta matka ei ollut pitkä ollenkaan. Kuumuus ei myöskään ollut haittana. Kun tulimme lähelle vesiputouksia, näimme kivien välissä käärmeen ja apinoita oli paikalla enemmänkin. Monet ihmiset syöttivät apinoita, vaikka se on tietääkseni kansallispuistoalueella kielletty. Itse en halua mennä liian lähelle apinoita, sillä minulla on kokemusta vihaisista yksilöistä, jotka meinaavat purra ja varastella tavaroita. 

Dudhsagar Waterfall

Vesiputouksen alla olisi voinut uida, mutta en sitten viitsinyt mennä. Lähinnä uimassa kävivät paikalliset miehet pelastusliivit päällä. :) Tyydyin siis ihailemaan putouksia muuten vain. Olin huomannut kuvista, että ylhäällä menee rautatie, ja mietin etukäteen, että olisi kiva nähdä junan kulkevan siitä. Olimme jo kävelleet poispäin jonkin matkaa, kun kuulin junan vihellykset metsän läpi (vai miksi niitä sanotaankaan...). Lähdimme vauhdilla takaisin päin, ja ehdimmekin hyvin paikalle, ennen kuin juna tuli näkyviin.

Dudhsagar Waterfall juna

Seuraava kohde oli Old Goa, jossa olimme jo vierailleet, eli se oli vähän turha. Uusi paikka siellä tosin oli hindutemppeli, mutta se ei tehnyt mitään kovin suurta vaikutusta. Tässä huomaa sen, että kun on nähnyt jo niin paljon erilaisia temppeleitä, ei "vaatimattomammat" enää tunnu niin hienoilta, vaikka mielelläni niissä vierailenkin...

Hindulainen temppeli Goa

Mausteplantaasilla vierailu sen sijaan oli sellainen, mikä minua kiinnosti, sillä pidän kasveihin tutustumisesta. Teimme lyhyen kierroksen, jossa opas selitti muutamista tärkeistä mausteista, näytti ne luonnossa, ja kertoi mihin terveysvaivoihin kasvit sopivat. Näistä jää aina jotain uutta tietoa mieleen. Näimme esimerkiksi pippurin, vaniljan, sitruunaruohon ja kahvipensaan. Söimme myös lounaan mausteplantaasilla ja teimme vähän ostoksia. Kaikki mausteet olivat luomua. 

Mausteplantaasi
Intialainen ruoka

Kokonaisuudessaan siis ihan mukava retkipäivä! Goasta ei oikein pysty viikon aikana lähtemään mihinkään superkauas, joten nämä kohteet olivat ne, jotka toivoinkin näkeväni rantalomailun lisäksi. 

Mausteplantaasi
Dudhsagar Waterfall
Goa kuvina

Goa kuvina

Old Goa, Fort Aguada & Anjuna Market

Old Goa, Fort Aguada & Anjuna Market