Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Leikkokukkasuosikkini

Leikkokukkasuosikkini

Olen todellinen kukkafani, jolla on lähes aina joku kimppu kotona. Kukat tuovat mielestäni niin paljon piristystä sisustukseen! Viherkasvit ovat myös ihania ja nyt niin trendikkäitäkin, mutta kauniita leikkokukkia en kyllästy varmaan koskaan ihailemaan. Haluaisin kannattaa kukkakauppoja, mutta säästösyistä joudun ostamaan paljon useammin markettikukkia. En myöskään pidä monistakaan valmiiksi sidotuista kimpuista. Mielestäni Suomen kukkakaupat tarjoavat edelleen hyvin vanhanaikaisia kimppuja, mutta uskon, että tämä on muuttumassa. Pidän itse hyvin luonnonkukkamaisista kimpuista, jotka eivät ole tiukkaan sidottuja, terävälehtisillä vihreillä varustettuja "puketteja". Omaan makuuni sopivia kimppuja saa kyllä muutamista paikoista Helsingistä, mutta ne eivät sijaitse ihan kotikulmilla. Siksi tulee usein napattua ruokaostosten lomassa muutaman euron kukat matkaan. Tässä suosikkini leikkokukista:

Carnation flowers

1. Neilikka

Olen tehnyt jonkin verran tutkimusta, miten erilaiset kukat kestävät maljakossa, ja parhaimmiksi olen todennut neilikat. Ne ovat myös mielestäni todella kivannäköisiä, ja yleensä niitä kaikista halvimpia. Kun vaan vaihtaa vettä muutaman päivän välein ja leikkaa hieman uusia imupintoja, niin nämä kestävät itselläni jopa kolme viikkoa. 

Eucalyptus

2. Eukalyptus

Nämä eivät ole kukkia, mutta ehdottomasti toinen suursuosikki. Eukalyptusta on saatavilla useita lajeja, mutta eniten pidän kuvassa olevista, harmahtavan vihreistä, isolehtisistä oksista. Ulkonäön lisäksi parasta on koko asuntoon leviävä, raikas tuoksu. Eukalyptukset kestävät kokemukseni mukaan viikkoja hyvänä, mutta ne imevät aika paljon vettä. Eivätkä ole pahannäköisiä kuivahtaneenakaan. Olen laittanut muutaman kuivan oksan kylpyhuoneeseen, ja kun suihkusta tuleva höyry kastelee ne, leviää sinne kiva tuoksu myös.

Roses

3. Ruusu

Ruusut (valkoisina) ovat tietysti klassisen kaunis ja aina tyylikäs valinta. En saa ruusuja kestämään kauhean hyvin - luulen, että ne viihtyisivät viileämmässä, kun taas itse pidän lämpimästä asunnosta ;) Kesällä näitä voi napata mukaan jostain villiruusupensaastakin, silloin ei ainakaan lyhyt kestävyys harmita! 

Peonies

4. Pioni

Taas yksi upea kukka, joka kelpaa minulle sekä "luonnollisena" (itse pihalla kasvatettuna) että kaupasta ostettuna. Saatavuusaika/sesonki ei ole kovin pitkä, mutta silloin kun näitä saa, pitäisi muistaa suosia... 

Tulips

5. Tulppaani

Kukka, joka tuo hyvin vahvasti kevään mieleen, ja silloinhan onkin varsinainen tulppaanisesonki. Ekologinen valinta myös, kun ostaa kotimaisena. Tulppaanien kanssa noudatan sitä vinkkiä, että leikkaan uudet imupinnat ja annan kukkien olla sidottuna nipussa noin puolen tunnin ajan maljakossa. Muuten ne taipuvat alaspäin hyvin nopeasti. 

Ranunculus

6. Jaloleinikki

Hetken ajan piti muistella tämän kukan oikeaa nimeä, sillä näitä on minulla aika harvoin. Kuitenkin yksi kevään suosikeista. Valitettavasti hinta on aika korkeahko ja olen huomannut, että ei ihan kestävin valinta maljakkoon... Superkaunis kukka kyllä!

Vinkki: itseruskettava talvella

Vinkki: itseruskettava talvella

Talvipäivän asu

Talvipäivän asu