Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Old Goa, Fort Aguada & Anjuna Market

Old Goa, Fort Aguada & Anjuna Market

Olin jo ennen matkaa selvittänyt, että Old Goan alueelle voisi tehdä joku päivä retken siellä sijaitsevien, Portugalin siirtomaa-aikaisten kirkkojen takia. Goa on ensisijaisesti rantalomakohde, mutta jos ei halua viettää koko lomaa vain aurinkotuolissa, kannattaa ottaa taksi ja käydä katsomassa paikallista elämää vähän kauempana rannoilta. Taksin voi vuokrata koko päiväksi ja kiertää kuljettajan kanssa haluamansa kohteet. Meille ensimmäiset kohteet retkipäivänä olivat Basilica of Bom Jesus ja Chapel of St Catherine. Nämä sijaitsevat aivan lähekkäin, joten ne on kätevä katsoa samalla kertaa. Ensimmäisen sisällä on St Francis Xavierin ruumis (!) lasiarkussa ja oppaan mukaan ruumis on säilynyt poikkeuksellisen hyvin kuljetuksista ja ajasta huolimatta, joka tekee siitä pyhän..

Basilica of Bom Jesus

Molemmat kirkot olivat sisältä hienoja, ja niissä huomasi, kuinka paikalliset perinteet ovat sekoittuneet mukaan uskontoon. Pihalle oli tuotu muuten iloinen joulupukkihahmokin - koristeet ovat täällä kyllä niin yliampuvaa kitsch -tyyliä, mutta mikäs siinä..! Kerrankin tuli kierrettyä kristinuskoisten paikkoja, kun yleensä Aasiassa on tottunut katselemaan hindulaisten tai buddhalaisten temppeleitä.

Chapel of St Catherine
Basilica of Bom Jesus
Flower garland
Basilica of Bom Jesus

Vanhassa Goassa kävimme vielä katsomassa St Augustine Tower -raunioita, ja sen jälkeen suuntasimme kohti pääkaupunki Panjimia. Kaupungissa ei ollut juuri mitään nähtävää, pysähdyimme taas yhden kirkon luona ja ajoimme ruuhkaisia katuja. Kuski jätti meidät jonkinlaisen ostoskeskuksen eteen, mutta siellä ei ollut meille mitään, joten menimme vain lounaalle pizzeriaan. Koska aikaa oli, pyysimme häntä ajamaan kaupungin kirjastolle. Sen jälkeen päätimme jatkaa retkeä toisiin maisemiin, Fort Aguada -linnoitukselle. 

St Augustine Tower
fullsizeoutput_5026.jpeg
Fort Aguada

Monta kohdetta oli jo kierretty, mutta tämä oli se päivä, jolloin Anjunassa järjestettiin markkinat. Kirpputorista alkunsa saaneet "hippimarkkinat" ovat must-see -tapahtumien joukossa Goalla, jonne olin jo aiemmin suunnitellut menoa, joten nopean hotellilla käynnin jälkeen piti ottaa taas uusi taksi alle ja suunta kohti Anjunaa. Markkinat jatkuvat käsittääkseni iltaan asti, mutta myöhäinen iltapäivä oli hyvä aika vierailla täällä. Hinnoista saatetaan kyllä tinkiä enemmän illemmalla..? Teillä oli hieman ruuhkaa, joka johtui todennäköisesti Vagator -nimisellä rannalla järjestettävistä Timeout -bileistä. Esiintymässä olisi ollut mm. Jason Derulo ja Wiz Khalifa. Hetken mietimme jopa menemistä sinnekin, olisi ollut varmaan ihan hauska kokemus! :)

Anjuna market

Markkinat ovat aika isot - siitä kertoo jo parkkipaikalla olevien skootterien ja autojen määrä. Suosittelisin näitä markkinoita kyllä matkamuistojen ja tuliaisten ostoon. Tein itsekin joitain löytöjä, ja hinnoista saa tingittyä noin puolet pois. Positiivista oli se, että monet myyjät antoivat jopa katsella kojuja rauhassa, sillä itseäni ahdistaa liika tyrkyttäminen! :D 

Anjuna Market
Dudhsagar Waterfall & mausteplantaasi

Dudhsagar Waterfall & mausteplantaasi

Joululomalla Intian Goassa

Joululomalla Intian Goassa