Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Joululomalla Intian Goassa

Joululomalla Intian Goassa

Matkustin ensimmäistä kertaa elämässäni Intiaan joulun ja uuden vuoden aikaan. Goa on suosittu matkakohde juuri näihin aikoihin vuodesta, mutta uuden vuoden jälkeen meno kuulemma hiljenee. Goalla aika iso osa ihmisistä on katolilaisia, joten siellä juhlitaan joulua enemmän kuin muualla Intiassa. 

Olin ensimmäisenä päivänä melko väsynyt ja katujen hälinä oli aika ahdistavaa. Tuntui, että voimakas aurinko kävi yölennosta väsyneisiin silmiin kovin kirkkaana ja liikenteen melu sekä autojen jatkuva tööttäily häiritsi. Kesti taas hetken tottua Aasian tuttuun vilinään. 

Hotelli Goa

Pienen hotellimme pihalla sai kuitenkin hengähtää ja olla altaalla rauhassa melulta. Alue oli nimeltään Calangute ja se sijaitsi Pohjois-Goalla. Kuulin, että Etelä-Goa on rauhallisempaa aluetta, mutta Pohjois-Goa on se alue, josta Goa tuli aikoinaan suosituksi hippiaikaan. Ensimmäisenä päivänä ei ohjelmassa ollut mitään ihmeellisempää, vain auringonottoa, lukemista ja illallinen hyvässä rantaravintolassa, joka sijaitsi muutaman kilometrin päässä. Söin kala-annoksen, joka oli maustettu sopivasti, ei liian tulisesti. 

Calangute Beach Goa

Paluumatka hotellille meni osittain paikallisbussilla ja osittain kävellen. Busseja kulkee vähän väliä ja ne eivät maksa juuri mitään, mutta reittiä täytyy seurata puhelimesta, ettei aja vahingossa ohi haluamastaan paikasta. Loppumatkan kävelimme ja jäimme kurkistelemaan kirkon pihaan, jossa oli menossa jonkinlainen lasten "disco". DJ soitti musiikkia, jotain teknon tyyppistä, ja lapset tanssivat innoissaan. Vähän erilaista joulunviettoa kuin meillä kirkoissa :)

Kirkko Goa
Old Goa, Fort Aguada & Anjuna Market

Old Goa, Fort Aguada & Anjuna Market

Hyvää Joulua

Hyvää Joulua