Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Dubain nähtävyydet osa 2

Dubain nähtävyydet osa 2

Viimeksi kirjoitin Dubain alkuloman nähtävyyksistä ja nyt koostan vielä loput suosikit, jotka kannattaa mielestäni käydä katsomassa.

Downtownissa sijaitsee yksi Dubain tärkeimmistä nähtävyyksistä ja tunnuksista; maailman korkein rakennus eli Burj Khalifa. Korkeus on uskomattomat 828 metriä! Kerrokset, joihin pääsee käymään, ovat 124, 125 ja 148. Itse kävin "vain" kerroksissa 124 ja 125, sillä ylimpään vierailukerrokseen pääsy olisi maksanut noin puolet enemmän, ja minulle jo nämä kerrokset olivat tarpeeksi korkealla. Muut pilvenpiirtäjät, jotka maasta katsottuina vaikuttavat kovin korkeilta, jäävät reilusti alemmas. Burj Khalifaan kannattaa ostaa liput etukäteen netistä. Suosituin aika on auringonlaskun aikaan. Itse vierailin täällä viiden kieppeillä, eikä juuri tarvinnut jonottaa. Jos olisi matkustussesonki, olisi luultavasti ollut paljon enemmän ihmisiä. Rakennuksen hissi menee muuten ylös supernopeasti, noin minuutissa.

Burj Khalifa
Burj Khalifa

Toisenlaista Dubaita tarjoaa sitten Bur Dubain alue, jossa sijaitsee Textile Souk. Täällä on vanhoja rakennuksia, jotka ovat olleet olemassa jo paljon ennen pilvenpiirtäjiä ja uudempia alueita. Myynnissä on lähinnä huiveja, vaatteita ja matkamuistoja. Hinnat ovat melko edulliset kovan tinkimisen jälkeen. Itse löysin täältä muutamia huiveja ja pussukoita. Alue kannattaa käydä kiertämässä, jotta näkee erilaista Dubaita, eikä pelkästään uusia, kiiltäviä rakennuksia.

Toisella puolella kanaalia ovat sitten Gold Souk, Perfume SoukSpice Souk ym. Sinne pääsee ylittämällä joen perinteisellä puuveneellä. Textile soukin kiertelyn jälkeen kävin syömässä sukulaisteni kanssa libanonilaisessa ravintolassa kanaalin varrella. Ruoka oli mielestäni todella hyvää; salaattia, hummusta, leipää, dalia (papuja kastikkeessa) ja riisiä. Lähi-idän ruoka on se Dubain "perinteinen" keittiö, vaikka täältä tietenkin löytää kaikkea. :)

Textile Souk

Jos haluaa nähdä kerralla paljon eri alueita Dubaissa, kannattaa hypätä Hop on, Hop off -tyyppiseen bussiin, joita kaupungissa toimii monta. Itse ostin netistä etukäteen lipun Big Bus -nimiseen bussiin, jolla oli kolme erilaista reittiä: Beach tour, City tour ja Marina tour. Pysäkit on merkitty selkeästi ja aina voi hypätä pois eri nähtävyyksillä, joita haluaa tutkailla tarkemmin. Bussin ja kartan avulla minulle hahmottui Dubain eri alueet aika selkeästi, ja kiersinkin lähes kaikki reitit, mitä bussi tarjoaa! Eniten minua kiinnosti Marinan ja "palmusaaren" näkeminen. 

Atlantis the Palm hotel

Atlantis the Palm -hotelliin olisi ollut mahdollista mennä myös sisään, mutta itse tyydyin katselemaan ulkopuolelta. 

Madinat Jumeirah

Yksi pysähdyksistäni oli Madinat Jumeirah, sisätiloissa oleva siistimpi souk.

Big Bus Dubai

Dubaissa riittää siis nähtävää ja koettavaa! Abu Dhabi on vielä yksi kohde, josta haluan kirjoittaa, mutta se tarvitsee oman postauksensa :)

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Dubain nähtävyydet osa 1

Dubain nähtävyydet osa 1