Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Arabiemiraateissa ollessani pääsin käymään myös Abu Dhabissa, joka oli minulle uusi kohde Dubain lisäksi. Se on kyllä ollut ns. bucket list:illä - lähinnä blogeissa ja Pinterestissä levinneiden, kauniiden kuvien ansiosta! Olen myös kuullut ystäviltäni, että varsinkin Abu Dhabin tunnetuin moskeija on vierailun arvoinen.

Sheikh Zayed Grand Mosque

Olin ostanut retken tällä kertaa Dubain Grouponista, joten budjettilinjalla mentiin. :D Muutaman hengen ryhmä ahtautui pienehköön autoon, jolla sitten kiersimme ohjelmassa olleet kohteet. Abu Dhabiin ei aja kuin noin 1,5 tuntia Dubaista. Ensimmäisenä vuorossa oli juuri moskeija, Sheikh Zayed Grand Mosque. Tänne ei saanut tulla kuin peittäviin, löysiin vaatteisiin pukeutuneena ja tietenkään hiuksia ei saanut näkyä naisilta. Sain onneksi lainata autokuskiltamme abayan.

Sheikh Zayed Grand Mosque

Moskeija oli vaikuttavan näköinen sekä ulkoa että sisältä. Kaikki pinnat hohtivat kiiltävinä, kalliista materiaaleista tehtyinä. Joka puolella oli koristeluja ja hienoja yksityiskohtia. Ulkona oli myös kaunis vesiallas. Sisällä tuli ensin vastaan kultaisten palmupylväiden reunustama käytävä ja sen jälkeen pääsi sisään itse moskeijaan. Kengät täytyi jättää viimeistään tässä vaiheessa pois. Sisällä oli kivan viileää, kun ulkona taas se lähemmäs 50 astetta. 

Sheikh Zayed Grand Mosque
Sheikh Zayed Grand Mosque
Sheikh Zayed Grand Mosque

Moskeija oli minulle se pääjuttu, mutta sen lisäksi oli kiva nähdä Abu Dhabin "keskustaa" ja muitakin alueita. Ajoimme mm. palatsien ohi, näimme pilvenpiirtäjiä, rantaa, Heritage Village -nähtävyyden ja Marina Mall -ostoskeskuksen. Ulkona ei pystynyt olemaan kauaa kerralla kuumuuden takia, joten pysähdykset olivat hyvin nopeita. 

Abu Dhabi
U.A.E. Heritage Village
Abu Dhabi

Päivän lopuksi ajoimme vielä kesken olevalle Yas Island:ille, joka sijaitsee noin 20 minuutin päässä Abu Dhabista. Taas yksi uskomaton saari-rakennelma, joka on täysin "man-made", ja sisältää hotelleja, rantaa, vesipuiston, ostoskeskuksen jne. Täällä sijaitsee myös Ferrari World ja maailman nopein vuoristorata. Emme ostaneet varsinaisia pääsylippuja, mutta pari Ferraria pääsi näkemään ilman niitäkin! 

Ferrari World
Ferrari World

Siinäpä Abu Dhabin tärkeimmät (?) nähtävyydet päivään mahdutettuina... Täällä olisi toki paljon muutakin, mutta lomapaikkana olisin ehkä mieluummin Dubaissa, jos pitäisi valita. Suosittelen Abu Dhabia kyllä ehdottomasti - taas tällainen "kerran elämässä" -kohde :)

Dubain löytöjä

Dubain löytöjä

Dubain nähtävyydet osa 2

Dubain nähtävyydet osa 2