Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Ensikertalaisena Dubaissa

Ensikertalaisena Dubaissa

Olen juuri vähän aikaa sitten palannut matkalta Dubaista, jossa vietin kesälomaani. En ollut koskaan aiemmin päässyt siellä käymään, mutta kohde on kyllä ollut listalla pitkään. Dubai on joillekin varmasti suosikkikohde ja toiset inhoavat sitä, mutta sanoisin, että kyllä sinne kannattaa ainakin kerran elämässä matkustaa! :) Kaikki on suurta ja lähes kaikki myös uutta. Dubai on rakennettu uskomattoman lyhyessä ajassa, ja lisää tietenkin tulee koko ajan, joka puolella rakennetaan. Minulle tuli kaupungin siisteydestä ja lukuisista säännöistä mieleen Singapore.

Kite Beach

Kaupungin positiivisia puolia ovat mielestäni lähes takuuvarma aurinkoisuus, tekemisen ja näkemisen runsaus, shoppailumahdollisuudet, palvelut sekä turvallisuus. Miinuksina taas ovat mm. luonnon ja vihreyden vähyys (sijainti on aavikolla), ruuhkat, ja ihmisten eriarvoinen asema. Erityisesti säälin rakennusmiehiä, jotka noin 50 asteen kuumuudessa tekevät pitkää päivää surkealla palkalla. Dubai on myös aika kallis, mutta toisaalta siellä töissä olevien tulo on verotonta. 

Dubai Mall

Dubaissa on nyt tosiaan kuumin aika, eikä tämä ole varsinainen sesonki matkustaa sinne. Lämpötila on enimmäkseen 40 asteen yläpuolella ja myöhään illallakaan ei tule viileää. Suorassa auringonpaisteessa voi hyvin olla 50 astetta. Kaikki sisätilat, autot ym. ovat kuitenkin ilmastoituja, joten siellä pärjää hyvin, jos ei vietä liian kauan aikaa ulkona. Koska turisteja ei ole kovin paljon, nähtävyyksiin ei tarvitse jonotella ja moneen paikkaan voi saada alennuksella lippuja. Itseäni kuumuus ei ahdista, olen "tottunut" siihen Aasian matkoilla, mutta en suosittelisi matkaa huonokuntoisille kesäaikaan :) 

Downtown Dubai

Ehdin nähdä Dubaissa aika paljon eri paikkoja ja nähtävyyksiä. Kerron suosikit seuraavassa tekstissä. Kuumana aikana on pakko käyttää autoa, taksia tai metroa, mutta metroreitti ei itselläni osunut ihan kohdalle, joten kuljin sillä vain kerran. Pidin siitä, että Dubaissa sai liikkua aivan rauhassa ja turvallisesti myös myöhäiseen aikaan. Taksit olivat edullisia ja helppoja kulkuvälineitä.

Dubain nähtävyydet osa 1

Dubain nähtävyydet osa 1

Alelöytöni Sokokselta

Alelöytöni Sokokselta