Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Marokon matka osa 2 - Ourika Valley

Marokon matka osa 2 - Ourika Valley

Kolmantena päivänä Marokossa lähdimme etukäteen buukatulle retkelle Ourikan laaksoon Atlas-vuorille. Ajomatkaa Marrakeshista oli noin 50 kilometriä, ja se meni melko nopeasti kauniita maisemia katsellen. Matkalla Ourikaan pysähdyimme kuitenkin paikassa, jossa oli mahdollisuus tehdä lyhyt kameliratsastus :D Se oli mukava kokemus, eikä mitenkään vaikeaa, koska olen harrastanut ratsastusta vuosia nuorempana. Minulle sattui vielä kiltti kameli!

Kameliratsastus

Ratsastuksen jälkeen matka jatkui, mutta teimme vielä toisen pysähdyksen paikkaan, jossa berberinaiset valmistivat arganöljyä. Arganöljytuotteita oli mahdollisuus ostaa, mutta en tarvinnut tällä kertaa mitään. Arganöljy on kovasti pinnalla nyt, ainakin siltä minusta tuntuu :) Täällä hinnat olivat toki edullisemmat kuin Suomessa. 

Arganöljykeskus

Ja taas matka jatkui...varsinaiseen määränpäähän asti. Ourika on siis joki, joka virtaa korkealta Atlas -vuorilta laakson läpi. Nyt oli aika kuivaa, joten vettä ei ollut kauheasti, mutta maisemat laaksossa ja vuorilla olivat toki upeita. Alueella oli vesiputouksia ja laakson pohjalla joen vieressä oli paljon ravintoloita, joissa voi syödä lounasta. Kiipeäminen vesiputouksille kesti noin tunnin ja vaati kohtalaista tai hyvää kuntoa, sillä reitillä joutui hyppimään mm. liukkaiden kivien yli ja kiipeämään tikkaat jyrkimmässä kohdassa. Lämpötila oli juuri sopiva, vähän viileämpi kuin Marrakeshissa, sillä olimme korkeammalla, noin 1400 metrin korkeudessa ja vesiputouksille kiipeämisestä tuli noin 400 metriä lisää. 

Atlas-vuoret

Muutama retkiseurueestamme lähti kiipeämään viimeiselle (?) vesiputoukselle, me mukaan lukien, jonne oli hieman haastavampi päästä. Pudotukset olivat aika isoja ("rotkoja" siellä täällä). Vuohia näkyi jyrkillä rinteillä laiduntamassa. Olemme käyneet jonkin verran vaikeammissakin maastoissa trekkailemassa, joten tämä ei ollut pahimmasta päästä. Hyvät lenkkarit pitää kyllä olla jalassa. Vesiputoukset olivat kauniita, mutta enemmän minuun vetosivat hienot vuorimaisemat kokonaisuudessaan.

Ourika waterfalls

Lopuksi söimme lounaan joen vieressä alhaalla ja lähdimme paluumatkalle. Pysähdyimme vielä berberikylässä, jossa esiteltiin, kuinka perhe asuu. Aika paljon turisteja oli näissä paikoissa, mutta hyvä retkipäivä kaiken kaikkiaan! Paluumatkalla kaikki olivat poikki ja nukkuivat matkan Marrakeshiin...

Ourikan laakson ravintola
Berberikylä
Marokon matka osa 3 - Ait-Ben-Haddou & Sahara

Marokon matka osa 3 - Ait-Ben-Haddou & Sahara

Marokon matka osa 1 - Marrakesh

Marokon matka osa 1 - Marrakesh