Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Trooppinen suosikkituoksu

Trooppinen suosikkituoksu

Yksi monista suosikkituoksuistani on gardenian kukka. Gardenioihin kuuluu Aasiassa ja Polynesiassa kasvavia lajeja, ja kukat muistuttavat toisiaan. Ne voivat olla valkoisia tai värillisiä. Aiemmin olen mennyt vähän sekaisin lajeissa, koska Aasiassa (varsinkin Balilla) olen törmännyt jatkuvasti kauniiseen kukkalajiin, joka tuoksuu ja näyttää Tahitin tiare -kukilta. Tiare -kukkaisen tuoksun voi tuntea esimerkiksi aurinkovoiteissa ja Yves Rocherin monoï -öljyssä :) Selvitin joskus, että ne ovatkin samaa gardenia-sukua, joten ei ihme...

Gardeniatuoksu

Joka tapauksessa, gardenia/tiarekukkien tuoksu on mielestäni aivan ihana, varsinkin kesällä. Voin kuvitella, että jotkut saattavat inhota sitä, sillä tuoksu on niin makea ja trooppinen. Vähän samalla tavoin kuin kookos ja vanilja jakavat mielipiteitä... Itse taas pidän näistä kaikista :)

Acorelle Summer Mist

Kun katselin kosmetiikkavarastojani, huomasin, että olen näköjään hakeutunut näiden tuoksujen pariin eri tuotteissa. Minulta löytyy klassinen Yves Rocherin monoï -öljy, Acorellen vartalotuoksu ja kotiin vielä Lothantiquen huonetuoksu! Näitä yhdistää se, että kaikki ovat alelöytöjä ja ovat olleet hinnoiltaan muutaman euron luokkaa. Tästä voisi päätellä, että suomalaiset eivät ole yhtä innostuneita tästä "aurinkovoidetuoksusta" kuin minä :D Yksi hajuvesistäni sisältää myös gardeniaa selvästi erottuvana osana; Nuxen Prodigieux EdP.

Lothantique huonetuoksu

Kevyin näistä tuotteista on ehdottomasti Acorellen Summer Mist, joka on 100 % luonnollinen ja luomusertifioitu tuoksu. Se häviää iholta aika nopeasti, mutta on toisaalta kivan kevyt kesällä. Nuxen tuoksu pysyy iholla huomattavasti paremmin, sillä sen vahvuus on Eau de Parfum. Kumpaakin tuoksua voi käyttää myös auringossa turvallisesti. Yves Rocherin perinteinen monoï -öljy on myös 97 % luonnollista alkuperää, vaikka sitä ei mainostetakaan pullossa kovin näkyvästi. Tuote ei siis sisällä mineraaliöljyä. Monoïöljy kosteuttaa hyvin ja antaa samalla voimakkaan tuoksun, joka pysyy iholla ja hiuksissa kauan.

Prodigieux EdP
Temppelipuun (gardenian) kukka Sri Lankassa viime kesänä :)

Temppelipuun (gardenian) kukka Sri Lankassa viime kesänä :)

Alppiruusupuisto

Alppiruusupuisto

Le Jardin Majorelle

Le Jardin Majorelle