Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Mitä ostaa Marokosta?

Mitä ostaa Marokosta?

Marokko-teema on pysynyt edelleen pinnalla sisustuksessa ja viime vuosina etnisyys sekä erilaiset kulttuurit ovat tuoneet meille länsimaihin erityisen paljon inspiraatiota myös muotiin ja kosmetiikkaan. Tästä voi toki olla montaa mieltä – esimerkiksi siitä, että suosimme paljon afrikkalaisia vaikutteita, mutta mallit ovat edelleen aika stereotyyppisiä... Mutta jos keskitytään vain pinnallisiin asioihin, niin marokkolaisesta tyylistä saa kyllä omaan sisustukseen ja kauneudenhoitoon kivaa vaihtelua. 

Itse olen pitänyt jo kauan Marokko-tyylistä, mutta ihastuin siihen vielä enemmän Marrakechin matkallani. Kulttuuri on niin rikas, värikäs ja piristävän erilainen! En kylläkään sisusta kotiani kokonaan sen mukaan, mutta poimin pieniä yksityiskohtia skandinaavisen ja rauhallisen värimaailman sekaan. Matkoilla on ylipäätään mukava vain katsella ympärilleen ja ihailla joka puolelta löytyviä upeita koristeluja sekä arkkitehtuuria, vaikka niitä ei omaan kotiin sellaisenaan toteuttaisikaan. Mielestäni etniset yksityiskohdat toimivat hyvin myös osana skandisisustusta muistuttamassa matkoista, kunhan vain valitsee värit itselleen sopiviksi. 

Shoppailumahdollisuudet ovat Marokossa todella hyvät. Ei kuitenkaan luksustavaratalo-tyyliin, vaan siten, että toreja, markkinoita ja paikallisia valmistajia löytyy runsaasti. Esimerkiksi Marrakechin soukon todella iso ja kattava – siellä eksyy helposti ilman karttasovellusta ja kovin montaa tuntia kerrallaan ei edes jaksa pyöriä kaupoissa. Jos aikaa olisi ollut enemmän, soukia olisi tullut kierrettyä ehkä laajemminkin. Oman reissuni ollessa kiertomatka, tärkeintä oli tutustua muutamaan eri paikkaan Marokossa, joten Marrakechiin ei jäänyt niin paljon aikaa. Uskon kyllä, että tänne tulee palattua joskus uudelleen. 

Tällaisia tuliaisia suosittelisin itse hankkimaan Marokosta:

1. Käsinmaalatut astiat ja laatat

Näitä voi käyttää tarjoiluun tai vaikka hedelmien esillä pitämiseen. Omia astioitani en ole laittanut astianpesukoneeseen ja vältän myös vedessä liottamista.  

Marokkolaiset astiat

2. "Hopea"tarjottimet ja -astiat

Hopeanvärinen tarjotin oli ostoslistallani ja onneksi löysinkin sellaisen. Olen käyttänyt sitä esimerkiksi glögitarjoilun alustana ja ihan vain koristeena keittiössä. Takana on myös ripustuskoukku, joten sen saisi halutessaan seinäkoristeeksi. 

Marokkolainen hopeatarjotin

3. Asusteet ja korut

Pieni, mutta erittäin värikäs etninen käsilaukku tuo piristystä mustaan asuun. 

Marokkolaiset asusteet

4. Tagine -korit

Erityisesti leivän säilytykseen tarkoitettu, mutta toki voidaan käyttää muuhunkin. Omani on pientä koristekokoa. 

Tagine basket

5. Nahkalaukut 

Nahkatuotteet ovat edullisia, mutta kannattaa hieman vertailla niiden laatua eri kaupoissa.

Marokkolainen nahkalaukku

6. Kosmetiikka (arganöljy, ruusuvesi)

Arganöljyä ja ruusuvettä myydään monessa paikassa. Arganöljy on monipuolinen tuote, joka on erityisen hyvä kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Ruusuvesi tuoksuu ihanalta ja kosteuttaa sekä rauhoittaa ihoa. 

Marokkolainen kosmetiikka

7. Kauniit kivet (Atlas -vuoristosta)

Ostan välillä kiviä eri maista, koska ne ovat vain niin kauniita! Olen myös kiinnostunut kristallien ja kivien vaikutuksista, mutta toistaiseksi ne ovat olleet vain koristeina lasikuvun alla tai kaktusten ja ilmakasvien seurana lasiruukuissa.  

Marokkolaiset kivet
Le Jardin Majorelle

Le Jardin Majorelle

Marokon matka osa 3 - Ait-Ben-Haddou & Sahara

Marokon matka osa 3 - Ait-Ben-Haddou & Sahara