Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Le Jardin Majorelle

Le Jardin Majorelle

Marokon matkaan liittyen haluan vielä kertoa yhdestä nähtävyydestä, josta pidin kovasti, nimittäin Le Jardin Majorellesta! Paikka on edesmenneen muotisuunnittelijan, Yves Saint Laurentin, omistama puutarha, jonne hänen tuhkansakin on siroteltu. Nimi Majorelle tulee ranskalaiselta taiteilijalta, jonka teos puutarha on. Toteuttaminen on kestänyt kymmeniä vuosia. 

#nomakeup (kaikki unohtui Suomeen)

#nomakeup (kaikki unohtui Suomeen)

Upea tämä puutarha olikin, joten ei ihme, että se on yksi Marrakeshin suosituimmista nähtävyyksistä. Tämä oli ensimmäinen nähtävyys, jonka halusin Marrakeshissa nähdä, ja josta olin lukenut aiemmin. Paikassa oli mm. varjoisia, isojen puiden reunustamia polkuja, eksoottisia kasveja, lintuja, suihkulähteitä ja vesialtaita. Rakennuksissa, laatoissa ja yksityiskohdissa oli käytetty voimakkaita värejä, kuten syvää sinistä ja keltaista. Ei ihme, että muotisuunnittelija YSL viihtyi täällä! :) Paikassa oli rauhallinen, mutta kuitenkin samaan aikaan "inspiroiva" ja energiaa antava tunnelma.

Le Jardin Majorelle

Räpsin kuvia sieltä täältä ja niin tekivät muutkin paikalla olleet turistit. Lopuksi kävin vielä puutarhan museossa. Suosittelen nähtävyyttä ehdottomasti, jos olet Marrakeshissa käymässä. Tänne oli myös helppo tulla - veikkaisin, että kaikki kaupungin taksikuskit tietävät paikan. Lähistöllä on myös hyvätasoisia, siistejä ravintoloita, jonne voi jäädä syömään vaikka lounaan kiertelyn jälkeen. 

Le Jardin Majorelle
Le Jardin Majorelle
Trooppinen suosikkituoksu

Trooppinen suosikkituoksu

Mitä ostaa Marokosta?

Mitä ostaa Marokosta?