Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

3 x Tallinnan kosmetiikkaostos

3 x Tallinnan kosmetiikkaostos

Kolme pientä kosmetiikkaostosta, jotka tein Tallinnasta: Madaran käsisaippua, -kasvosaippua sekä Ecodentan hammastahnat. Ulkomailla ollessani tutkin mielelläni uusia merkkejä ja kosmetiikkaliikkeitä/apteekkeja. Madara ei kuulu "uusien" merkkien kategoriaan, sillä sitä saa Suomestakin ja itselläni on sellainen kuva, että merkki on täällä hyvin suosittu, mutta toki laivalta ostaessa hinnat ovat hieman edullisemmat.

Cool Mint & Bitter Absinthe Soap -käsisaippua on uutuustuote, jossa ensisilmäyksellä viehätti pullon ulkonäkö, mutta myös sisältö kuulosti kiinnostavalta:

"An addictive infusion of herbal bitter absinthe with a boost of refreshing ice-cool mint rounded off with the green freshness of pine and cypress. The luxurious, moisturising foam leaves skin clean and soft and your senses enlivened with an elegant, hypnotic fragrance that is truly intoxicating." 

Kokeilin saippuaa ja tuoksu on ihanan piristävä, mutta ei liian voimakas. Itse asiassa tuoksu olisi voinut olla voimakkaampikin, pidän siitä, että tuoksua jää hieman iholle. Absinttiuutteeseen kosmetiikkatuotteessa en olekaan törmännyt aiemmin! Parasta on kuitenkin se, että saippua ei kuivata käsiä. Pesen käsiä niin usein, että kannattaisi varmaan panostaa siihen, minkälaista saippuaa käyttää... Bonusta siitä, että tämä on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja vegaaninen. Pullo on myös kiva pitää esillä kylpyhuoneessa tai keittiössä.

Toinen tuote, jonka ostin Madaralta, oli Detox -kasvosaippua. Se sisältää karhunvatukkaa ja valkoista savea, joiden pitäisi kirkastaa ja tasapainottaa ihoa. Tämä on ollut markkinoilla jo pitkään, mutta itse en ole juuri kasvosaippuoita käyttänyt. Halusin testata uutta tuotetta ja pidän tästä jo ensikokeilulla paljon. Ensin epäilin, ottaako tämä kaikki kasvomeikit pois, sillä saippua ei muodosta kovin runsasta vaahtoa tai tunnu "pesevältä". Mutta kyllä otti, kasvoveden kanssa pumpulilappuun ei jäänyt juuri mitään. Vaahdotin kasvot kyllä pariin kertaan. (Silmille saippua ei tietenkään sovellu.) Iho ei jää kiristävän tuntuiseksi, vaan melko pehmeäksi tämän käytön jälkeen. Tuoksu on saippuassa aivan ihana! Tästä voisi myös leikata pienen palan mukaan matkalle, kun ei pysty kantamaan paljon nesteitä mukana laukussa. Kasvosaippua on hyvin ekologinen valinta myös, sillä se on pakattu pahvirasiaan ja kestää uskoakseni hyvin kauan käytössä :)

Madara Detox Blackberry White Clay Facial Soap

Kolmas ostos voidaan myös laskea kosmetiikka-kategoriaan, nimittäin hammastahna :) Ecodenta on itselleni tuttu merkki messuilta, mutta sitä ei vielä ole näkynyt Suomessa, ehkä pian tulee tännekin myyntiin. Kyseessä on mm. mustaa hiiltä sisältävä hammastahna. Nämähän ovat olleet trendi jonkin aikaa, ja olen käyttänyt toisen merkin hiilihammastahnaa jo useita kuukausia. Luonnollisin vaihtoehto olisi ostaa "hiilijauhe" purkissa (esimerkiksi Warpaint), johon kostea hammasharja kastetaan, mutta itse olen toistaiseksi pitäytynyt perinteisessä tahnassa. Hammastahna on siis väriltään täysin mustaa, mutta vaikutus on valkaiseva! Ecodentan hammastahna koostuu 93 % luonnollisista ainesosista. Se sisältää myös vihreästä teestä saatavaa ainesosaa, jonka pitäisi ehkäistä suun bakteerien kasvua. Ecodentan hammastahna maksoi Tallinnan Prismassa vajaa kolme euroa, joten hyvin edullinen tuote kyseessä. Olen huomannut toisen merkin hammastahnan kirkastavan hampaita, joten uskon hiilen valkaisevaan vaikutukseen :) Muutenkin ekologiset hammastahnat lisäävät suosiotaan. Tässä ei ole mukana fluoria, joten hyvin herkästi reikiä saavalle ei ehkä ole paras vaihtoehto?

Ecodenta hammastahna
Pakkaaminen työmatkalle

Pakkaaminen työmatkalle

Tallinna-viikonloppu

Tallinna-viikonloppu