Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Siveltimien puhdistusvinkki

Siveltimien puhdistusvinkki

Meikkisiveltimien puhdistus on tehtävä, joka meinaa aina jäädä, ainakin minulta. Tiedän kyllä, kuinka tärkeää on pitää siveltimet puhtaina ja hygieenisinä. Likaiset siveltimet keräävät bakteereja ja aiheuttavat epäpuhtauksia ihoon. Vielä jos samaa sivellintä käytetään sekä näppyjen että silmänalusten peittämiseen, pääsevät pöpöt lähelle silmiä...yök!

Siveltimien pesuun käytän vaihtelevasti Marseille -saippuaa, Fairya (!), siveltimien puhdistussuihketta sekä sarjojen omia nestemäisiä putsareta. Ostin kokeiluun Real Techniques -sarjan pesuaineen, ja olin hieman skeptinen, toimiiko se. Mutta eron kyllä huomaa. Tämä aine on suunniteltu juuri RT -siveltimille ja se puhdistaa ne paremmin kuin muut aineet. Bonuksena ihanan raikas tuoksu.

Cailap minipesukinnas

Varsinainen löytö, mikä helpottaa kaikkien siveltimien puhdistusta, on pieni apuväline Cailap -merkiltä: "minipesukinnas"! Kinnas on valmistettu kumista ja siinä on pieniä uria ja nystyröitä, jotka irrottavat lian hyvin. Kastelen vain siveltimet, lisään hieman pesuainetta kintaan päälle, ja hieron sivellintä vasten kinnasta. Isommille siveltimille sopivat urat ja pienille nystyrät. Tämän avulla siveltimien puhdistus on todella helppoa ja nopeaa. Lopuksi huuhtelen siveltimet hyvin, puristan veden pois ja annan niiden kuivua talouspaperin päällä vaakatasossa. Oman pesukintaani ostin I Love Me -messuilta ja se maksoi vain muutaman euron.

Nykyään muuten melkein kaikki siveltimet valmistetaan synteettisestä kuidusta. Ennen pidettiin mielestäni hyvänä asiana sitä, että siveltimet ovat aitoa karvaa, mutta nykyään asia on kääntynyt päinvastoin. Varmaa veganismin kasvanut suosio vaikuttaa osittain. Itsekin pidän paljon enemmän synteettisistä siveltimistä, joissa ei ole eläinperäisiä materiaaleja. Ne ovat paljon sileämpiä, eivät raavi eivätkä ärsytä herkkääkään ihoa. Sileys tekee myös sen, että bakteerit eivät tartu niihin yhtä helposti kuin karheampaan luonnonsiveltimeen. 

Talvipuutarha

Talvipuutarha

Tallinnan matkan suunnittelua

Tallinnan matkan suunnittelua