Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Pääsiäisjuttuja kotiin

Pääsiäisjuttuja kotiin

Minulla on tapana koristella kotia aina jollain tavalla lähes jokaiseen "juhlaan" tai pyhään liittyen, oli sitten joulu, vappu, ystävänpäivä tai halloween...! Näihin ei liity välttämättä mitään muita varsinaisia perinteitä, mutta pidän siitä, että kotona on esillä jotain pientä, joka muistuttaa ns. juhlasta. Monille perinteiset ruokalajit ja kokkaaminen on se tärkeä juttu, mutta koska itse en viihdy juurikaan keittiössä, toteutan näitä koristeluilla :)

Ovikranssi

Nyt kun pääsiäinen lähestyy, aloin taas kaivamaan koristeita siihen liittyen. Vaikka suosin muuten neutraaleja värejä sisustuksessa, koristeissa saa olla jotain väriä. Vihreän Happy Easter -ovikranssin olen saanut ystävältäni lahjaksi. Vihreä ei muuten ole suosikkini, mutta tässä se toimii (ja koristehan on asunnon ulkopuolella...). Juttelin eilen toisen ystäväni kanssa siitä, että ovikransseja ei kai saisi käyttää paloturvallisuuden takia, mutta tässä kerrostalorapussa jokaisen (?) ovessa on joku koriste, eli näyttävät olevan suosittuja täällä. Itseltäni löytyy ovikranssikin monessa eri teemassa, eli voin vaihdella niitä vuodenajasta riippuen :D

Pääsiäispupu.JPG

Pääsiäispupu on ikivanha suosikkini, ja koska olen erittäin eläinrakas, kaikki söpöt eläinjutut vetoavat minuun. Voisikohan tämä olla jopa Tiimarista aikoinaan ostettu... Se on kulkenut kodista toiseen ja kaivan sen aina esille pääsiäisenä. 

Värikkäät pääsiäismunakoristeet olen ostanut muistaakseni Tigerista ja vanhan tarjottimen/lautasen kirpputorilta. Koristeita saa ostettua aina juhlapyhien jälkeen yleensä -50 % tai -70 % alennuksella, silloin itse ostan näitä, jos satun jotain kivaa huomaamaan. Pääsiäisruohoa en yleensä kasvata, varmaan siksi, että en jaksa sotkemista mullan kanssa. Herbie -yrttikasvattamo tuo sitä ruohofiilistä keittiönpöydälle..! 

Itse pääsiäisenä emme edes ole koskaan kotona, sillä pidemmät pyhät mahdollistavat lähtemisen johonkin lomalle tai vähintään maalle vanhempien luokse. Viime pääsiäisenä olimme Kap Verdellä, noin kymmenen tunnin lennot viikon takia, mutta ei haitannut yhtään, oli niin kiva päästä käymään Afrikassa :) Tänä vuonna vuorossa on taas pääsiäinen maalla perheen ja sukulaisten kanssa. 

Tulppaanit ovat aina ihania!

Tulppaanit ovat aina ihania!

Leffa naapurustossa

Leffa naapurustossa

Jonathan Adler

Jonathan Adler