Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Oslon matka osa 3

Oslon matka osa 3

Vielä muutama kuva viimeiseltä päivältä Oslossa! Heräsimme aikaisin ja lähdimme aamupalan jälkeen kiertelemään lisää nähtävyyksiä. Ensimmäisenä kävelimme Akershus Fortress -linnoitukselle ja katselimme sieltä maisemia sen ajan kuin tarkenimme. Sää oli ihanan aurinkoinen, mutta kylmä edelleen.

Lähellä näkyi Aker Bryggen alue, jonne olimme seuraavaksi suuntaamassa. Matkalla näimme myös Nobel Peace Centerin, mutta sisään ei päässyt, sillä nähtävyys oli suljettu maanantaina. Aker Bryggen alueella oli kivoja kauppoja ja ravintoloita/terasseja, varmasti suosittu ja viihtyisä paikka myös kesällä. 

Aker Bryggen kierroksen jälkeen kävimme hotellilla kirjautumassa ulos, ja suuntasimme kohti seuraavaa kohdetta, eli Vigelandin puistoa. Raitiovaunu lähti rautatieasemalta ja pääsimme ihan puiston lähelle. Täällä olin käynyt aiemminkin, noin 20 vuotta sitten :D 

Puistossa kävelyn jälkeen matka jatkui lounaalle sushiravintolaan, joka osui sattumalta kohdalle. Ruoka oli todella hyvää ja maksoi vain noin 20 € per henkilö. Norja ei muuten mielestämme ollut kauheasti kalliimpi kuin Helsinki, vaikka sellainen mielikuva monella onkin. Emme tehneet mitään ruokaostoksia marketeissa tms., mutta ravintolat ja kulkeminen julkisilla olivat hinnoiltaan ihan ok.  

Vegaani-sushit :)

Vegaani-sushit :)

Lounaan jälkeen matkasimme paikallisjunalla Holmenkollenille. Tämän päivän aurinkoinen ilma sopi mainiosti maisemien katselemiseen. Juna kulki hyvin läheltä (omakoti)taloja, ja asemat olivat todella pieniä sekä rauhallisia, eivät ollenkaan ankeita tai sotkuisia... Holmenkollenin asemalta oli vielä jonkin verran kipuamista ylöspäin. Ostimme liput hissiin, jotta pääsimme ihan huipulle asti. Korkeanpaikankammoisille hissi ei ehkä ole paras kokemus, mutta itseäni ei pelottanut tällä kertaa! Maisemat olivat tietysti upeat huipulta, joten kannatti käydä katsomassa tämä nähtävyys.

IMG_1817.JPG

Ennen lentokentälle suuntaamista oli vielä aikaa käydä nopeasti yhdessä keskustan ostoskeskuksessa, Steen & Strom:issa. Aikaa oli vain puolitoista tuntia, mutta katsoimme kaupat vauhdilla läpi. Myynnissä oli vaatepuolella mm. Sandroa, Malene Birgeriä, Samsoe & Samsoeta... Tykkään matkoilla katsella eniten sellaisia merkkejä/osastoja, joita ei ole Suomessa. Kosmetiikkapuolelta bongasin mm. Tom Fordin tuoksut ja Rituals:in. Ostin täältä Quay Australian aurinkolasit, niihinkään en ole vielä törmännyt Suomessa missään kaupassa.

IMG_7167.JPG

Aika paljon siis ehdimme nähdä viimeisenä päivänä! Lopuksi haimme laukut säilytyksestä hotellilta ja suuntasimme junalla lentokentälle, mistä lento lähti puoli yhdeksän maissa Suomeen. :)

Viikonloppu ja ystävät

Viikonloppu ja ystävät

Oslon matka osa 2 (+ Draken keikka)

Oslon matka osa 2 (+ Draken keikka)