Terhi

Terhi

Tervetuloa blogiini, jossa jaan pieniä, inspiroivia juttuja mm. tyylistä, kosmetiikasta, sisustuksesta sekä vauvaelämästä modernin kaupunkilaisäidin näkökulmasta katsottuna.

Joulutunnelmaa kotona

Joulutunnelmaa kotona

Olen taas takaisin blogin parissa, kuukausien mittaisen tauon jälkeen. Nyt mennään jo joulukuussa ja parin päivän päästä onkin aatto! Syksy on mennyt kauheaa vauhtia ja yhtäkkiä ollaan loppuvuodessa. Tämän joulun vietän ulkomailla, mutta se ei ole estänyt minua lisäilemästä pieniä jouluisia juttuja kodin sisustukseen. 

Huonekuusi

Suosikkejani ovat kauden ajankohtaiset kasvit ja kukat. Hyasintit ovat ihania ja edullisia sekä tuovat hyvää tuoksua kotiin. Isoa joulukuusta ei ole hankittu, mutta pienen, ruukussa olevan havupuun kävin hakemassa Ikeasta. Tätä olisi pitänyt ehkä kastella enemmän, sillä se alkaa jo tiputtaa vähän neulasia. Tänä vuonna koristeissa on näkynyt paljon kultaa, ja alan itsekin kallistumaan sisustuksessa enemmän kullan/messingin suuntaan hopean sijaan.

Valosarja

Toinen joulutunnelman luoja kotonani ovat erilaiset valosarjat ja kynttilät. Hehkulamppuja muistuttavat valot kaivan joka vuosi esiin marraskuussa, sillä ne valaisevat kivasti keittiötä pimeimpään aikaan ja ovat sopivan vähäeleiset. Näitä on myytävänä mm. Granitissa, mutta omani ostin Clas Ohlsonilta, jossa on aika hyvä valikoima vaikka mitä valoja. Toinen valosarja, joka ei itseasiassa ole vuodenajoista riippuvainen, on La Case de Cousin Paul -lamput.

La Case de Cousin Paul -valosarja

Valojen lisäksi kynttilöitä voi olla mielestäni vaikka joka huoneessa. Tänä jouluna minulla palaa mm. virolaisen Joik -sarjan piparkakun tuoksuinen kynttilä. Ikeassa ja H&M Homessa on myös hyvä valikoima edullisia, mutta kivannäköisia tuoksukynttilöitä.

Pentik-lyhty

Joulutunnelmaan voi lisäksi päästä lueskelemalla kauniita kirjoja ja lehtiä, vaikkei varsinaisesti "jouluihminen" olisikaan :) Minulta löytyy mm. Virpi Mikkosen Joulukirja, jossa on hyviä DIY-vinkkejä sekä ruokaohjeita. On kiva katsella upeita kuvia, mutta askarteluun ei ole nyt aikaa tällä kertaa matkalle lähdön vuoksi.

Joulukirja

Jouluinen koristeluni ei juuri erotu tyyliltään muuten käyttämistäni sisustusväreistä. Pienet jutut eivät ole liian huomiota herättäviä ja ne on myös nopea kerätä pois joulun jälkeen. Räikeä punainen tai muut kirkkaat värit eivät ole minun juttuni, vaan neutraalilla linjalla mennään. Henkilökohtainen inhokkini olisi eri väreissä vilkkuva valosarja. ;) 

Kranssi
Piparminttukarkit
Hyvää Joulua

Hyvää Joulua

Dubain löytöjä

Dubain löytöjä